Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a hátrafelé nyilazásról

2024. augusztus 30. 17:34 - Zöldi László

Olyanok vagyunk, mint a régi magyarok. Menekülést színlelünk, és hátrafelé nyilazunk. (Orbán Viktor Fidesz-politikus, Somogyi Hírlap, 1993. november 13.)

Nem merem kitenni a szobám falára ezt a nyilazó ősmagyart, még azt hiszik a kollégáim: Magyarország fenyegetőzik, hogy mielőbb az Európai Unió tagja legyen. (Hans Beck, az Európai Bizottság budapesti képviselője, Somogyi Hírlap, 2000. szeptember 2.)

Tavaly például bebizonyítottam, hogy a régebbi magyarok nem is tudtak a lovon hátrafelé nyilazni. Egy felsőbbségi legendával kevesebb. (Csernely Péter újságíró, Magyar Nemzet Online, 2008. október 24.)

A cselvetés is fontos. Színleltünk már menekülést, háttal való nyilazást, így van miből merítenünk. (Orbán Viktor miniszterelnök, NB1.hu, 2013. március 21.)

Biztos, hogy az őseink előrefelé lovagoltak, és közben hátrafelé nyilaztak? Mert simán lehet, hogy a végén kiderül: hátrafelé lovagolva nyilaztak előre. (F. Tóth Benedek újságíró, Vasárnapi Hírek, 2016. január 16.)

Nemzeti kormányunk hátrálás közben nyilaz is. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Népszava.hu, 2018. június 2.)

A hátrafelé nyilazó magyar lovas igaz, hogy Európába tartott, de mindig Ázsiába nézett vissza. (Weiner Sennyey Tibor költő, Facebook.com, 2020. december 25.)

Kit találhat el az a magyar, aki Magyarország határain állva hátrafelé nyilaz? Naná, hogy egy másik magyart. (Demeter Szilárd Fidesz-kultúrpolitikus, Origo.hu, 2021. december 11.)

Erre most kiderül, hogy már megint hátrafelé nyilazó, bőgatyás, árvalányhajas mucsai bunkó vagyok, aki még a padok színének szimbolikáját sem érti. (Gajdics Ottó újságíró, Magyar Nemzet Online, 2023. július 11.)

Pogány eleink előbb megtanultak hátrafelé nyilazni, és csak utána járatták a szájukat világhódításról. (Batka Zoltán újságíró, Facebook.com, 2024. augusztus 6.)

komment
süti beállítások módosítása