Médianapló

Médianapló - Orbán: "Minden rendben van, de semmi sincs a helyén" (Lefülelt mondatok, 24.09.01.-08.)

2024. szeptember 08. 15:58 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Tölgyessy Péter orbánozott, Matolcsy György fékezett, Fürjes Balázs olimpiázott, Ungár Péter vitézyzett, Pottyondy Edina lázározott, Bese atya pedig istenkedett.

 

Már csak egy hajszál választja el tőle, hogy kivezessen minket az unióból. (Tamás Róbert publicista Orbán Viktorról, Kolozsváros.com, szeptember 1.)

Sokáig elhitette magáról, hogy piaci alapon is kapna menedzseri munkát egy multinál. (Pottyondy Edina publicista Lázár Jánosról, YouTube.com, szeptember 2.)

Ő még bosszankodni is vidáman tudott. (Farkas Zoltán újságíró Kupa Mihályról, hvg.hu, szeptember 3.)

A DK mégsem vált az ellenzék legnagyobb erejévé - még úgy sem, hogy szárnyai alá vette az MSZP-t és a Párbeszédet. Együtt zsugorodtak össze. (Éber Márk Áron publicista, Újegyenlőség.hu, szeptember 3.)

Tizennégy éve sosem volt esély, hogy Orbán megbukjon, most van. (Tölgyessy Péter alkotmányjogász, Partizán, szeptember 3.)

A legnagyobb akadály mi magunk vagyunk. (Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja a budapesti olimpiáról, M5, augusztus 4.)

2010 óta soha nem volt még annyi elégedetlen ember, mint amennyi most van. (Ruff Bálint politológus, Magyar Narancs, szeptember 5.)

A Nemzeti Bank a fékre lépett, a kormány a gázra. Ebből nagyon nagy gáz lett. (Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, RTL Klub, szeptember 5.)

Akkor is megérte Vitézy Dávidot indítanunk, ha mindenki kilép rajtam kívül, és egyedül maradok a pártban. (Ungár Péter, az LMP társelnöke, Hang.hu, szeptember 5.)

A baloldalnak egyedül kell megerősödnie ahhoz, hogy egyszer majd mások is komolyan vegyék. (Hegyi Gyula szocialista politikus, Népszava, szeptember 5.)

Mi köldököt nézünk. (Demkó Attila geopolitikai szakértő, Klubrádió, szeptember 5.)

Az antiszemitizmus olyan, mint Lenin: volt, van és lesz. (Szele Tamás újságíró, Forgókínpad.blog, szeptember 5.)

A közösségi közlekedésben a huppanók gödrökké, majd árkokká romlottak. (Tömpe István publicista, Népszava, szeptember 6.)

Jogkörén kívül eső sportvezetők, püspökök, EP-képviselők és államfők felett ítélkezik. (Dobszay János újságíró Orbán Viktorról, hvg.hu, szeptember 6.)

A szolgálatok közel engedtek Orbánékhoz egy necces figurát. (Batka Zoltán újságíró a Bese-botrányról, Facebook.com, szeptember 6.)

Most akkor újra kell szentelni a Karmelitát, a Megafont és a Pesti Srácokat? (Konok Péter publicista, ÚjHét.com, szeptember 7.)

Hiszek abban, hogy a teremtő Isten most is a hónom alá nyúl. (Bese Gergő egyházi szolgálattól eltiltott lelkipásztor, Reels-videó, szeptember 7.)

Minden rendben van, de semmi sincs a helyén. (Orbán Viktor miniszterelnök, Index.hu, szeptember 7.)

Van egy ország, amelynek a szövetségesei az ellenségei, és az ellenségei a szövetségesei. (Dési János újságíró, Klubrádió, szeptember 7.)

A rezsimnek több oka van a nyugtalanságra, mint korábban bármikor. (Bruck András publicista, Facebook.com, szeptember 7.)

A ChatGPT azt is írja, hogy a Népszava az egyik vezető baloldali napilap. Ő még nem tudja, hogy egyedül maradtunk. (Hompola Krisztina újságíró, Népszava.hu, szeptember 8.)

 

komment
süti beállítások módosítása