Médianapló

Médianapló - "Százszor jobb olimpiát tudnánk csinálni" (Lefülelt mondatok, 24.07.28.-08.04.)

2024. augusztus 04. 17:20 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor milákozott, Gyurcsány Ferenc orbánozott, Mesterházy Attila gyurcsányozott, Schiffer András kasszázott, Bábel Balázs olimpiázott, Böjte Csaba pedig tusványozott.

 

Legalább akkora üzlet, mint sport. (Dr. Szabó Lajos sporttörténész az olimpiáról, Klubrádió, július 28.)

Ami Putyinnál a szocsi olimpia volt, az nálunk szotyi olimpia lett volna. (Batka Zoltán újságíró, Facebok.com, július 28.)

Mivel tudják, hogy mi nem vagyunk bosszúállók, ezért lehet bennünket gúnyolni. (Bábel Balázs kalocsai érsek a párizsi olimpia megnyitó ünnepségéről, Indavideó, július 29.)

Nem értjük, hogy lehet megbotránkozni valamin, ami művészet. (Demény Péter költő, Transtelex.ro, július 30.)

Milyen jó lenne, ha Tusványos szelleme, lelkülete Brüsszelig is, vagy akár Kijevig, Moszkváig is eljutna. (Böjte Csaba ferences szerzetes, Reels-videó, július 30.)

Gyurcsány érzi, hogy a DK már nem lesz vezető ereje az ellenzéknek. (Mesterházy Attila volt szocialista politikus, Telex.hu, július 30.)

Több eseményen is hajszálon múlott a magyar siker, és rendre mi húztuk a rövidebbet. (Vésey Kovács László újságíró a párizsi olimpiáról, PestiSrácok.hu, július 31.)

Százszor jobb olimpiát tudnánk csinálni. (Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Nemzeti Sport Online, július 31.)

Otthonról hazamegyünk, és otthonról hazajövünk. (Havas Juli Erdélyből áttelepült író, Magyar Narancs, augusztus 1.)

A nemzet normális többsége ott áll mögötted, miképpen a magyarok istene is. (Bayer Zsolt publicista Milák Kristófról, Magyar Nemzet Online, augusztus 1.)

A kormány urizálása továbbra sem rengeti meg a politikai erőviszonyokat. (Kiss Róbert politológus, Népszava, augusztus 1.)

Szerepel, ha kell, ha nem. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök Orbán Viktorról, Facebook.com, augusztus 1.)

Horthy és Kádár nem volt ennyire mohó, rámenős. (Lányi András publicista, Klubrádió, augusztus 1.)

A NER az ellenzéki pártok kasszáját keményen föltöltötte. (Schiffer András volt LMP-politikus, ATV, augusztus 2.)

Általában Magyarországon próbál világhírű lenni mindenki. (Orbán Gábor, a Richter Gedeon Zrt vezérigazgatója a magyar cégek nemzetközi versenyképességéről, Telex.hu, augusztus 2.)

/”Abban a pofonban sokunk ökle benne volt.” Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője, Telex.hu, július 25./ Ebben az ökölcsapásban sokunk arca benne volt. (Puzsér Róbert publicista, Magyar Hang, augusztus 2.)

A rettenetes rendszereket a gyávaság tartja életben. (Egressy Zoltán író, Népszava, augusztus 2.)

Más a rendszer, nem olyan kiszámítható. (Novák Ferenc 93 éves koreográfus, Népszava, augusztus 3.)

Minden nép hülyíthető. (Zentai Péter műsorvezető, Klubrádió, augusztus 3.)

A király az király. (Orbán Viktor miniszterelnök Milák Kristófról, Facebook.com, augusztus 3.)

Szeretném boldogabbnak látni a királyt. (Rab László újságíró, Facebook.com, augusztus 4.)

komment
süti beállítások módosítása