Médianapló

Médianapló - L. Simon László: "Mintha zárványnak lennénk a tagjai" (Lefülelt mondatok, 24.08.19.-25.)

2024. augusztus 25. 17:26 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor libsizett, Lázár János vitézyzett, Nagy Márton problémázott, Ungár Péter kiszállt, Vona Gábor gyurcsányozott, Magyar Péter indexezett, Szörényi Levente pedig magyarpéterezett.

 

Magyarországon minden hajszálon múlik. (Dalos György író, Mozgó Világ, 2024/8.)

Haladunk visszafelé a történelemben. (Hargitai Miklós újságíró, Népszava, augusztus 19.)

Még nyelem a gyalázatot, de már nem sokáig. (Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke Hosszú Katinkához, atv.hu, augusztus 19.)

Az, hogy Hosszú Katinka emberileg zárlatos, nem jelenti azt, hogy a Magyar Úszószövetség elnöksége feladata magaslatán áll. (Tamás Ervin újságíró, Facebook.com, augusztus 19.)

A rogáni propagandában vagy tudomást sem vesznek róla, vagy reggeltől estig gyalázzák. (Vogronics András publicista Magyar Péterről, Kolozsváros.com, augusztus 20.)

A kard segített megszerezni, a kereszt pedig segített megtartani ezt a földet a magyarság számára. (Gajdics Ottó újságíró, Magyar Nemzet Online, augusztus 20.)

Én disszidálok, ha ezt az embert megválasztják miniszterelnöknek. (Szörényi Levente zeneszerző Magyar Péterről, Demokrata.hu, augusztus 21.)

Cash flow problémánk van, a likviditást kell optimalizálni. (Nagy Márton gazdasági miniszter, Népszava, augusztus 21.)

Lefordítom: sz@rban vagyunk. (Sós J. Péter újságíró, Facebook.com, augusztus 21.)

Csurog lefelé az elégedetlenség. (Baka F. Zoltán újságíró, ATV, augusztus 22.)

Figyelemre méltó, hogy Magyar Pétert már Szörényi Levente is potenciális miniszterelnöknek tartja. (Szűcs R. Gábor publicista, Facebook.com, augusztus 22.)

Egykor szebb napokat látott portál. (Föld S. Péter újságíró az Indexről, HírKlikk.hu, augusztus 22.)

Jobb napokat látott hírportál. (Magyar Péter tiszapárti politikus az Indexről, Klubrádió, augusztus 22.)

Úgy tűnik, mintha zárványnak lennénk a tagjai. Ez egyébként sokszor sajnos a mi szándékuknak és politikánknak a következménye. (L. Simon László Fidesz-politikus, Transtelex.ro, augusztus 23.)

Eljött az idő az ellenzék számára, hogy úgy vághasson neki a választásnak, hogy ne kelljen Gyurcsánnyal összefognia. (Vona Gábor, a Második Reformkor Párt elnöke, Magyar Hang, augusztus 23.)

Nem vagyunk többé része ennek az ellenzéknek. (Ungár Péter, az LMP társelnöke, Telex.hu, augusztus 23.)

Az LMP deklaráltan egyfajta együttműködésre, „konstruktív ellenzékiségre” törekszik a Fidesszel. (Majtényi László alkotmányjogász, Népszava, augusztus 24.)

Tálcán felkínálták neki Budapestet. Még a Fidesz is félrelépett, és mindent alá tett, de nem tudott élni a lehetőséggel. (Lázár János Fidesz-politikus Vitézy Dávidról, Index.hu, augusztus 24.)

Van egy libsi elégedetlenség. (Orbán Viktor miniszterelnök, Nemzeti Sport Online, augusztus 24.)

Az ország második közjogi méltósága használhat-e hivatalos megszólalásai során olyan kifejezést, hogy „libsi”? (Gábor György vallástörténész, Facebook.com, augusztus 24.)

Használt autót még nem vennék tőle. (Gáspárik Attila erdélyi rendező Magyar Péterről, Klubrádió, augusztus 25.)

komment
süti beállítások módosítása