Médianapló

Médianapló - Novák Katalin: A háborút hűteni és nem fűteni kell (Lefülelt mondatok, 23.04.24-30.)

2023. április 30. 13:32 - Zöldi László

 A legutóbbi napokban Orbán Viktor és Nagy Bandó András ácsolt, Ungár Péter korholt, Szekeres Imre csúszott, Mezey György détárizott, Rúzsa Magdi pedig dalolt.

  

Tichy Lajos a maga nemes egyszerűségével a következőt mondta: „Ha nem b…tok el, világklasszis lehet belőle.” (Mezey György, a labdarúgó válogatott volt szövetségi kapitánya a 60 éves Détári Lajosról, Origo.hu, április 24.)

Krisztus is egy szakmunkás, egy ács volt. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, április 24.)

Ez most tüntetésszerű tüntetés. (Nagy Erzsébet pedagógus szakszervezeti aktivista, ATV, április 24.)

Néhány tornából fölmentett hülyegyerek fönt, a Várban rohangált. (Boros Bánk Levente politológus, a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója, Hír TV, április 25.)

Minden ellenzéki politikusnak a pedagógusok ügye mellett, a pedagógusok mögött kell állnia. De nem a pedagógusok előtt. (Ungár Péter LMP-politikus. Facebook.com, április 25.)

A fiatalabb orvosok lábbal szavaznak. (Pék Szabolcs politológus, ATV, április 25.)

Dalokat írok Istenről vagy neki. (Rúzsa Magdi énekesnő, Magyar Kurír, április 25.)

Politikai szempontból Magyarország egyfajta világítótoronnyá vagy motorrá vált a konzervatívok számára. (Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, Magyar Nemzet Online, április 26.)

Az önkormányzatiság a régi tanácsrendszer szintjére esett vissza. (Raskó György agrár-közgazdász, volt MDF-politikus, ATV, április 26.)

2022 márciusához képest visszacsúsztunk, de nem estünk össze. (Szekeres Imre szocialista politikus az MSZP-ről, Népszava, április 27.)

Ma börtönbe vonult Lagzi Lajcsi. Szinte pontosan negyedszázada indította a Dáridó című „műsort”. Tényleg lassú a magyar igazságszolgáltatás. (Hont András publicista, Facebook.com, április 27.)

A nosztalgia az elme G pontja. (Rudas Dóra kritikus, Magyar Narancs, április 27.)

Hol van a felismerés, hogy a háborút, az indulatokat hűteni kell, és nem fűteni? (Novák Katalin köztársasági elnök, Sándorpalota.hu, április 28.)

Az RTL nevű szennykanálist nézi pár százezer honfitársunk. (Pilhál Tamás újságíró, Magyar Nemzet Online, április 28.)

A média jelentős része már csak szócsőként funkcionál. (Gerendai Károly üzletember, Magyar Hang, április 28.)

A postai újságárusítás megszüntetése a nyilvánosság korlátozását jelenti. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, április 28.)

Igazodási pont a zavaros magyar valóságban. (Bartus László újságíró Vágó Istvánról, Amerikai Népszava, április 29.)

A kormány tovább szeretné rombolni a Nemzeti Bank önmaga által is lerombolt hitelességét. (Király Júlia közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, Klubrádió, április 29.)

Szeretném emlékeztetni Szentatyát, hogy ezekben a napokban - minden kimutatás szerint - az Európai Unió legkorruptabb országában tartózkodik. (Gábor György vallástörténész levele Ferenc pápához, Népszava, április 29.)

Van saját pápánk, mi hunglikánok vagyunk. (Tóta W. Árpád publicista, Facebook.com, április 29.)

Krisztus urunk, ha lenne ács szakmunkás, akkor is a legismertebb pályaelhagyóként emlegethetnénk. (Nagy Bandó András humorista, Újnépszabadság.com, április 30.)

komment
süti beállítások módosítása