Médianapló

Médianapló - Gyurcsány: "Azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak"

2021. december 12. 17:25 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor bocsánatot kért, Tölgyessy Péter orbánozott, Márki-Zay Péter gyurcsányozott, Karácsony Gergely tempózott, Lendvai Ildikó kétharmadozott, Vona Gábor pedig kötözött. Lefülelt mondatok.

 

Megszoktuk, hogy mindenben világelsők legyünk. (Rab László újságíró a kormányzati kommunikációról, VárosiKurír.hu, december 5.)

Az ellenzéket elbutítja az orbánozás. (Tölgyessy Péter alkotmányjogász, 444.hu, december 5.)

Az ellenzék szekere rossz irányba megy. (Nagy Attila Tibor politológus, ATV, december 6.)

Egymáshoz kötözi őket az előválasztás népítélete. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus Gyurcsány Ferencről és Márki-Zay Péterről, Index.hu, december 6.)

MZP nélkül nem lehet nyerni, a pártok nélkül nem lehet kormányozni. (Tömpe István közgazdász, Népszava, december 7.)

A magyar állami revolver-újságírás egyenes következménye, hogy a nyugati konfliktusaink is egyre élesebbek? (Borbás Barna újságíró, Válaszoline.hu, december 7.)

Az ellenzéknek még mindig nincs egy neve. (Horn Gábor liberális politikus, ATV, december 8.)

Magyarországon a hivatalos nyelv a gyűlöleté. Itt, Németországban legfeljebb a szélsőségek szólalnak meg ezen a hangon. (Dunajcsik Mátyás író, Magyar Narancs, december 9.)

Magyarország hadüzenettel felérő kommenttel fogadta Németország új kancellárját. (Kőrössi P. József író, Facebook.com, december 9.)

A sejtetés nem perképes. (F. Szabó Emese újságíró a karaktergyilkosságokról, 168 Óra, december 9.)

A sikeres előválasztás után az ellenzék elvesztette a tempót. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, ATV, december 9.)

Egy olyan típusú csávónak, mint én, mindig ellenszélben kell kornyikálnia. (Majka - Majoros Péter celeb, Partizán, december 10.)

Bocsánat, nem alternatíva akarunk lenni, hanem győztesek. (Orbán Viktor a bevándorlást ellenző pártok varsói találkozójáról, Magyar Rádió, december 10.)

A Fidesszel nem frontálisan kell megküzdeni. (Puzsér Róbert publicista, Magyar Hang, december 10.)

Ma három bűnöző - legalábbis az ügyészség által annak tekintett ember - biztosítja a NER kétharmadát. (Lendvai Ildikó szocialista politikus Boldog. Simonka és Völner honatyákról, ÚjHét.com, december 10.)

Ildikó afféle fáradhatatlan munkáslevelező. (Pilhál György újságíró, Magyar Nemzet Online, december 11.)

Polt Péter jóindulatán múlik, hogy a Fidesznek még megvan a kétharmada. (Pulai András szociológus, ATV, december 11.)

Ha mindenki ugyanazt a beszédmódot használja, az lesz a hangosabb, aki hatalmon van. (Barát Erzsébet nyelvész Márki-Zay Péter „fideszes” nyelvezetéről, Népszava, december 11.)

Azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak. Így fogok tenni. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus Márki-Zay Péterről, Facebook.com, december 11.)

Az ellenzék egyszerű mandátumtöbbségének esélye is nagyon csekély. (Széky János publicista, Paraméter.sk, december 12.)

Nekik lehetetlen összeszedni a kétharmadot azzal a múlttal, amit cipelnek. (Gattyán György milliárdos az ellenzéki pártokról, Forbes.hu, december 12.)

komment
süti beállítások módosítása