Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a kegyelmi ügyről

2024. február 10. 22:08 - Zöldi László

A kormány nevében benyújtottam egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, 2024. február 8.)

A kegyelmi döntés alappal vitatott. (Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője, Magyar Rádió, 2024. február 9.)

Egy ilyen ügybe bele kell buknia a Fidesznek. (Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, ATV, 2024. február 9.)

A köztársasági elnök nem hallgathat tovább. Meg kell szólalnia, és el kell mondania, mit miért tett. (Bayer Zsolt publicista, Magyar Nemzet Online, 2024. február 10.)

Abban a hiszemben döntöttem a kegyelem mellett, hogy az elítélt nem élt vissza a rábízott gyermekek kiszolgáltatottságával. Hibáztam. (Novák Katalin köztársasági elnök, M1, 2024. február 10.)

Az elnök döntésének ellenjegyzéséért a politikai felelősséget vállalom. (Varga Judit volt igazságügyi miniszter, Facebook.com, 2024. február 10.)

Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak. (Magyar Péter üzletember, Varga Judit volt férje, Facebook.com, 2024. február 10.)

Két értékes embernek volt ereje meghozni azt a döntést, ami most Magyarország javát szolgálta. (Bencsik Gábor újságíró, Facebook.com, 2024. február 10.)

A kegyelmi döntés nem játék, mert bele lehet bukni. (Kuncze Gábor volt SZDSZ-politikus, ATV, február 10.)

2010 óta a Fidesz három köztársasági elnöke közül kettőnek idő előtt kellett lemondania. (Török Gábor politológus, Telex.hu, 2024. február 10.)

komment
süti beállítások módosítása