Médianapló

Médianapló - Tíz mondat Donáth Lászlóról

2024. július 12. 14:18 - Zöldi László

papai_donath.gif

Nagy Imre és sorstársai temetésén Donáth László evangélikus lelkész búcsúztatta az egyházi szertartáson Maléter Pált. (V. Bálint Éva újságíró, Magyar Hírlap, 1989. július 8.)

Ő volt az egyetlen gyerekünk, aki hajlott a politizálásra. (Bozóki Éva újságíró, Donáth László anyja, Népszabadság, 1996. április 27.)

Donáth László szocialista honatya. (Győri Béla MIÉP-politikus, Magyar Fórum,1999. október 14.)

Nekem nem azzal van bajom, amit Donáth László mond, hanem azzal, hogy mindezt evangélikus lelkészként is teszi. (Ittzés János, a Dunántúli Egyházkerület püspöke, Magyar Nemzet, 2002. december 5.)

Személyes sorsától gyakran bibliai példázatokkal rugaszkodik el. (Dallos Zsuzsa újságíró, Vas Népe, 2008. október 22.)

A hajdani baloldali politikus, az egyházából épp most kiszorított lelkész valójában nem több a botrány kreálóinak, mint egy fiatal ellenzéki képviselő apja. Puszta kellék a harcban. (N. Kósa Judit újságíró, Népszava, 2021. február 26.)

Bár furcsa lehet azt mondani Donáth Annára, hogy tapasztalt politikus, de számít a családi háttér. Édesapja, Donáth László 16 éven át országgyűlési képviselő volt, de már a nagyapja, Donáth Ferenc is politizált. (Ember Zoltán politológus, Magyar Hang, 2023. február 3.)

Meghalt a komcsi Donáth László. a libsi Donáth Anna apja. (MindenSzó.hu, 2024. július 11.)

Barátom, jól éltél. (Murányi Gábor újságíró, hvg.hu, 2024. július 11.)

Szerettem hevességét, azt, ahogyan az általa igaznak tartott ügyek mellé mindenestül odaállt, ahogy méltósággal viselte a gyerekként való politikai száműzetésből visszamaradt szemhibáját, szerettem mély, zengő hangját, s még a gyarlóságait is. (Iványi Gábor lelkész, Népszava, 2024. július 12.)

Karikatúra: papaigabor.wordpress.com

komment
süti beállítások módosítása