Médianapló

Médianapló - "A határzár lyukas, mint az ementáli" (Lefülelt mondatok, 23.10.31.-11.05.)

2023. november 05. 14:18 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor elköszönt, Lendvai Ildikó orbánozott és iványizott, Ungár Péter orbánozott és gyurcsányozott, Vadai Ágner dobrevezett, L. Simon László pedig dúrózott.

 

Messinek van egy szekrénye, aranylabdák vannak benne. (Para-Kovács Imre publicista a nyolc labdáról, Klubrádió, október 31.)

A működő modellnek nevezett déli határzár lyukas, mint az ementáli. (Lukácsi Katalin hitoktató, civil aktivista, HírKlikk.hu, október 31.)

Nem a Fidesz kényszeríti az ellenzéki térfél némely szereplőit, hogy gyurcsányozzanak. Önként maguk teszik meg ezt az önsorsrontó szívességet. (Lánczos Vera ügyvéd, Facebook.com, október 31.)

Orbán a rosszabbik énünkre apellál, Iványi a jobbikra. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, november 1.)

Ha minden zsidó fél, akkor én egész zsidó vagyok. (Frölich Róbert országos főrabbi, HírKlikk.hu, november 1.)

Él és virul a nemzet múzeuma. Köszönjük Dúró képviselő asszony. (L. Simon László Fidesz-politikus, volt kulturális államtitkár, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója a 18 év alattiak kitiltásáról a World Press Photo-kiállításról, Facebook.com, november 1.)

A múzeumigazgatóvá kinevezett L. Simon álláspontja az üléspontjával együtt változhatott. (Nyáry Krisztián művelődéstörténész, Facebook.com, november 2.)

A saját minisztere megzavarta LMBTQ-népszerűsítés közben. (Dúró Dóra Mi Hazánk-politikus L. Simon Lászlóról, Facebook.com, november 2.)

Balatonkenesén polgárőr vagyok. (Pálffy István volt tévés műsorvezető, Blikk.hu, november 2.)

Az ezeréves magyar nemzet túléli Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet is. (Ungár Péter LMP-politikus, Index.hu, november 2.)

Az ellenzéki oldalon minden a DK malmára hajtja a vizet. (Török Gábor politológus, Magyar Hang, november 3.)

/Rónai Egon: ”A DK árnyékkormányának honvédelmi minisztere.”/ Dobrev Klára árnyékkormányának honvédelmi minisztere. (Vadai Ágnes interjúalany, ATV, november 3.)

Az mégsem járja, hogy a Nyugat a baloldali pártok pénzelése után a baloldali újságokat is megvette kilóra. (Apáti Bence publicista, Magyar Nemzet Online, november 3.)

A nemzeti konzultációt azért is támadják, mert nem nekik jutott az eszükbe. (Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója, Magyar Rádió, november 3.)

Azt gondoltam, hogy lesz még jó tíz-tizenkét harcos, közös munkával eltöltött évünk. (Orbán Viktor miniszterelnök Pásztor István vajdasági politikus sírjánál, Miniszterelnök.hu, november 4.)

Negyvennyolcezerre nőtt a műtéti várólistán várakozók száma. (Szepesi András egészségügyi menedzser, Weborvos.hu, november 4.)

Amint kiszáll a medencéből, valóságos métely a sportágban. (Szekeres István sportújságíró Hosszú Katinkáról, Újnépszabadság.com, november 4.)

Egy regényhős halála felér egy családtagéval. (Papp Sándor Zsigmond író, Népszava, november 4.)

Az író ott van a betűkben, de a közöket, az üres helyeket az olvasó lakja be. (Luiz Schwarcz magyar származású brazil író, 24.hu, november 5.)

Petőfi volt az első irodalmi celeb, az önmenedzselés katedra nélküli professzora. (Zalán Tibor költő, Facebook.com, november 5.)

Várhatóan megint kiömlik a narancsos festék. (Dull Szabolcs újságíró a 2024-es választási térképről, Telex.hu, november 5.)

komment
süti beállítások módosítása