Médianapló

Médianapló - "A Nobel-díjhoz nem elég simán magyarnak lenni" (Lefülelt mondatok, 23.10.02.-08.)

2023. október 08. 18:39 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor karikózott, Ungár Péter nem orbánozott, Medgyessy Péter öregezett, Szili Katalin felvidékezett, Kunhalmi Ágnes tüttőzött, Donáth Anna pedig tagozott.

 

A világ egyik baja, hogy túl sok az öreg vezető. (Medgyessy Péter volt miniszterelnök, ATV, október 2.)

Miniszterelnökünket a század legnagyobb politikusának tartom. (Koncz Gábor színész Orbán Viktorról, Mandiner.hu, október 2.)

Magyar nő a világ tetején. (Orbán Viktor miniszterelnök Karikó Katalin Nobel-díjáról, Facebook.com, október 2.)

Magyarként is el lehet jutni a világ tetejére, de ahhoz sajnos előbb el kell hagyni az országot. (Perintfalvi Rita katolikus hitoktató, Facebook.com, október 2.)

Nem lehet kicsi az a nemzet, amely ilyen embereket ad a világnak. (Pilhál Tamás újságíró Karikó Katalinról, Magyar Nemzet Online, október 3.)

Sok tehetség születik nálunk, de rosszul gazdálkodunk velük. (Hargitai Miklós újságíró, Népszava, október 3.)

Lassan mi leszünk a legnépszerűbbek. (Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Jelen.media.hu, október 3.)

A magyarországi ellenzéket is a NER részének tartom. (Reisz Gábor filmrendező, Válaszonline.hu, október 3.)

Nem úgy működik az ügyészség, ahogyan egy jogállamban kellene. (Ihász Sándor volt budapesti főügyész, Népszava, október 4.)

Karikó Katalin az Egyesült Államokban még mindig adjunktus. csak nálunk professzor. (Merkely Béla, a budapesti Semmelweis-egyetem rektora, Magyar Rádió, október 4.)

Miért ne lehetne zenés darabot írni Karikó Katalinról? (Szente Vajk rendező, Index.hu, október 4.)

Igenis létezik az a magyar spiritusz. (Sitkei Levente újságíró a két újdonsült Nobel-díjasról, Magyar Nemzet Online, október 4.)

Mindketten külföldön végzett munkával érték el. Úgy látszik, a Nobel-díjhoz nem elég simán magyarnak lenni. (Bognár László gerillamarketinges Karikó Katalinról és Krausz Ferencről, Facebook.com, október 5.)   

Zalai tagságunk a vesztes választás után öt főből állt. (Donáth Anna Momentum-politikus, HVG, október 5.)

Tüttő Katának nemcsak fővárosi, hanem európai uniós lába is van. (Kunhalmi Ágnes szocialista politikus, Index.hu, október 5.)

Pressman asszony Magyarországért aggódik. (Horváth K. József újságíró, Magyar Hírlap Online, október 6.)

A céltalan orbánozás ellentétje nem a célzott orbánozás, hanem az ügyek kezelése. (Ungár Péter LMP-polirikus, Facebook.com. október 6.)

Már-már kínos, hogy a magyar hivatalosság újra és újra olyan filmalkotások nemzetközi elismeréséhez gratulál, amelyek itthon nem leltek pártfogóra. (Szerető Szabolcs újságíró, Magyar Hang, október 6.)

/Miért kutat külföldön?/ Mert a körülmények Magyarországon annyira mostohák voltak. (Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus, InfoRádió, október 6.)

Ilyen gazdasági és politikai helyzetben nem az a nehéz, hogy átmenjünk a hídon, hanem egyáltalán megtaláljuk azt. (Kiss Ambrus budapesti főpolgármester-helyettes, Népszava, október 7.)

 Nekünk az volt akkoriban a munkánk, hogy Nobel-díjhoz segítsük a magyar kutatókat. (György László Fidesz-politikus, volt innovációs államtitkár, Facebook.com, október 8.) 

Nem lehet feladni az etnikai politizálást, mert az az önfeladást jelentené. (Szili Katalin KDNP-politikus, miniszterelnöki főtanácsadó a szlovákiai magyar pártokról, Magyar Távirati Iroda, október 8.)

komment
süti beállítások módosítása