Médianapló

Médianapló - Tíz mondat az atlétikai világbajnokságról

2023. szeptember 04. 10:25 - Zöldi László

Gyerekeknek is nagy élmény. Káromkodás nincs, teljesítmény van. (Simonyi Balázs blogger, Facebook.com, 2023. augusztus 25.)

A világbajnokság óriási lökést adott a magyar atlétikának. (Fürjes Balázs Fidesz-politikus, az atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke, M4, 2023. augusztus 26.)

Ez volt talán az utolsó olyan nagy sportverseny, amely még hiányzott ahhoz, hogy Orbán Viktor a világbajnokságra érkező sportdiplomaták és a NOB elnöke előtt mondhassa: „Ha nem is egyszerre, de több darabban már mi is rendeztünk olimpiát.” (Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Nemzeti Sport Online, 2023. augusztus 27.)

Hólabda-effektussal értük el, hogy egyre nagyobbra gyúrtuk a rendezvényt. (Németh Balázs, a Budapest 23 Nonprofit Zrt vezérigazgatója, Szabolcs Online, augusztus 28.)

Kifejezetten büszkeséggel tölt el, hogy Budapesten rendezték meg az atlétikai világbajnokságot, és végtelenül elszomorít, hogy ebből sem sikerült egy valódi nemzetegyesítő ünnepet csinálni. (Ujhelyi István volt szocialista politikus, Magyar Nemzet Online, 2023. augusztus 30.)

Attól még nem lesz sportoló nemzet a magyar, hogy volt itt egy atlétikai vb. (F. Szabó Emese újságíró, Magyar Narancs, augusztus 31.)

Rengeteg pénzt költöttünk a világbajnokságra. De vajon ez biztosítja-e, hogy a magyar atlétika elmozduljon a holtpontról? (Ficsor Benedek újságíró, Magyar Hang, 2023. szeptember 1.)

Ha nem is minden magyar, de nagyon-nagyon sok magyar nagyon büszke erre a világbajnokságra. (Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, InfoRádió, 2023. szeptember 2.)

Ha a világbajnokságot máshol rendezik, a versenyek akkor is ilyen jók lettek volna. Nem lettek volna ilyen jó hangulatúak. (Hajdú B. István sportkommentátor, m4sport.hu, 2023. szeptember 2.)

Politikailag a magyarok minden számban elsők lettek. (Csepeli György szociálpszichológus, Facebook.com, szeptember 2.)

komment
süti beállítások módosítása