Médianapló

Médianapló - Orbán: "Üstökön ragadtuk az inflációt" (Lefülelt mondatok, 23.08.12.-20.)

2023. augusztus 20. 16:11 - Zöldi László

 A legutóbbi napokban Kocsis Máté sorosozott, Fürjes Balázs zöldült, Herényi Károly orbánozott, Békesi László és Karácsony Gergely atlétizált, Bródy János pedig leventézett.

 

Az ellenzéki pártok álpártok, mert nincs tagságuk. (Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Népszava, augusztus 12.)

Az infláció kapott egy gyomrost, és térdre rogyott. (Szentkirályi Alexandra kormány-szóvivő, Magyar Rádió, augusztus 13.)

Egekben az illiberalizmus ára. (Balassa Tamás újságíró, Népszava, augusztus 14.)

Ez még nem cenzúra, de az előszobájában járunk. (Sáhó Eszter jogász a könyvek fóliázásáról, YouTube.com, augusztus 14.)

Ha valóban távoznának a Soros-szervezetek az országból, akkor megszűnne a ballib média. (Kocsis Máté Fidesz-politikus, Facebook.com, augusztus 14.) 

Orbán tudja, hogy a hatalom elvesztése egyenlő a börtönnel. (Herényi Károly volt MDF-politikus, HírKlikk.hu, augusztus 14.)

Reménykedtem benne, hogy a „konzervatív” oldal nem válik olyan korrupttá, mint az egykori kommunista MSZMP. Elég Mészáros Lőrincre nézni. (Gorka Sebestyén Amerikában élő politológus, Válaszonline.hu, augusztus 15.)

A NER az információ monopolizálásán alapuló autokrata rendszer. (Sík Endre szociológus, Jelen.media.hu, augusztus 16.)

A magyar államot olyan emberek irányítják, akiknek tisztességes demokráciában hosszú időre börtönben lenne a helyük. (Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke, Népszava, augusztus 16.)

Ma nincs más menekülőút, csak befelé. (Szirtes Ági színésznő, Nők Lapja, augusztus 16.)

Fizikai fájdalmat jelentene látni a sok haszonleső, talpnyaló triumfálását a stadionban. (Békesi László volt pénzügyminiszter, a Magyar Atlétikai Szövetség egykori elnöke az atlétikai világbajnokság megnyitójáról, Facebook.com, augusztus 17.)

Végül ott leszek a megnyitón. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, Magyar Narancs, augusztus 17.)

Az inflációt alapvetően sikerült letörni. (Sebestyén Géza, a Mathias Corvinus Collegium gazdaságpolitikai műhelyének vezetője, Magyar Rádió, augusztus 17.)

Üstökön ragadtuk az inflációt. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, augusztus 18.)

Olyan ország a házigazda, ahol a stadionra jut több százmilliárd forint, de sporteseménynél lényegesen fontosabb dolgokra egy fillér sem. (Bede Márton újságíró az atlétikai világbajnokságról, 444.hu, augusztus 18.)

A rozsda helyén kizöldült a város. (Fürjes Balázs Fidesz-politikus a Nemzeti Atlétikai Központról, Magyar Hírlap Online, augusztus 18.)

Magyarországon már gyakorlatilag minden politika a hálószobától a stadionig. (Egri Viktor újságíró, hvg.hu, augusztus 18.)

Vannak nevek, amelyeket jobb, ha elfelejtünk. (Beregi Péter 78 éves színész, Klubrádió, augusztus 18.)

Ma már senki sem tudja korlátozni, ellenőrizni, befolyásolni. Minden is az övé. (Bartus László újságíró Orbán Viktorról, Amerikai Népszava, augusztus 19.)

Gránitosított jogi kocsonya. (Bálint Orsolya újságíró az alaptörvényről, Népszava, augusztus 19.)

Egyikünket se lehet úgy emlegetni, hogy a másik ne kerüljön szóba. (Bródy János dalszövegíró Szörényi Leventéről, Klubrádió, augusztus 20.)

komment
süti beállítások módosítása