Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a sorok közöttiségről

2023. március 08. 22:13 - Zöldi László

A rendszerváltozás valóban kárt okozott a lírának? Hiszen ma már nem kell a sorok közé bújtatni semmit. (Szikszai Károly újságíró, Élet és Irodalom, 1991. augusztus 2.)

Megtanultunk a sorok között olvasni, és - némi képzavarral - megtanultunk a sorok között írni. De közben elsikkadt a nevetés, a röhögés. (Föld S. Péter humorista, Élet és Irodalom, 1995. január 27.)

Minek írnék a sorok közé, amikor a sorba is lehet? (Horváth Dezső szegedi újságíró, Délmagyarország, 1998. október 27.)

A diktatúra bája, hogy az emberek megtanulnak a sorok között olvasni. (Sinkó Péter humorista, Magyar Nemzet, 2002. január 8.)

Olvasni mindig a sorok között kell. Az ég kimondhatatlan. Azért a költő mindig keresi a kimondhatót, amivel megközelíti, jelzi a kimondhatatlant. (Czakó Gábor író, Magyar Nemzet, 2002. május 23.)

Aki megtanult valamikor a sorok között olvasni, a kimondott szavak mögötti nem kimondhatókat is „kiérteni”, az nagy valószínűséggel ma is megtalálja az érzékeltetett üzeneteket a politikai nyilatkozatok szövegszövetében. (Mester Ákos újságíró, 168 Óra, 2004. augusztus 5.)

Könnyű elmondani bármit ott, ahol mindent szabad, és sokkal nehezebb elmondani ott, ahol bármit nem szabad. Ott meg kell tanítani az olvasót a sorok között olvasni, az újságírónak meg kell tanulnia a sorok között írni. (Léphaft Pál szabadkai újságíró és karikaturista, Magyar Szó, 2014. december 13/14.)

1979-ben születtem, nekem kimaradt a stencil, a szamizdat, a sorok között olvasás. Úgy tűnik, lesz lehetőségem beletanulni. (Farkas Judit újságíró, Délmagyarország, 2016. október 11.)

A sorok között találom meg az igazságot. (Veres András, a katolikus püspöki kar elnöke, Népszava, 2023. január 28.)

Németh Zsolt továbbra is a „sorok között” lázad. (Somogyi Zoltán szociológus, Facebook.com, 2023. március 8.)

komment
süti beállítások módosítása