Médianapló

Médianapló-retró: Tíz mondat a 75 éves Németh Miklósról

2023. január 24. 13:17 - Zöldi László

Csapatunk sokat nyert azzal, hogy Németh Miklós már nem miniszterelnök. (Bujtor István balatoni vitorlázó és filmrendező, Kurír, 1990. július 16.)

Páratlan jelenség a magyar miniszterelnökök között. Sem kötél általi, sem egyéb halálra nem ítélték. (Szigethy András újságíró, Népszabadság, 1990. december 30.)

Idegenlégiós után pánikszerűen kutakodni a játékospiacon akkor szokás, ha rosszul áll a csapat. (Orbán Viktor Fidesz-politikus, miniszterelnök, Új Dunántúli Napló, 1999. július 23.)

Egy „idegenlégiósra” nagy szüksége van minden futballcsapatnak, ha az kitűnő játékos: Németh Miklós pedig nagyon is az. (Kovács László szocialista politikus, Heves Megyei Hírlap, 1999. augusztus 11.)

Vajon most, őszülő halántékkal, kissé nehézkesen mit tudna produkálni egy nálánál fiatalabb, dinamikusabb és jóval tehetségesebb ellenféllel szemben? (Debreczeni József publicista, Népszava, 2000. június 10.)

Ahogy a szakmában nevezik: Nyugatnémeth Miklós. (Pilhál György újságíró, Magyar Nemzet, 2000. július 19.)

Huszadrangú dolgokról szólt abádszalóki pártzsargonban. (Kéri László politológus, Vas Népe, 2001. június 1.)

Láttam kibontakozását, láttam államférfiúvá válását. (Pozsgay Imre volt államminiszter, Népszabadság, 2008. január 24.)

Miniszterelnökeink közül Orbán Viktor a legpompásabb hatalomtechnológus, a közigazgatást Boross Péter irányította a legjobban, Gyurcsánynak jutott a legtöbb az eszébe, és csapatmunkában Németh Miklós vitte a pálmát. (Sárközy Tamás gazdasági jogász, FN24.hu, 2012. március 23.)

A pártállam szimpatikus személyiséggel, Németh Miklóssal képviseltette magát a társadalom előtt. (Boross Péter volt miniszterelnök, Magyar Hírlap, 2015. május 16.)

 

komment
süti beállítások módosítása