Médianapló

Médianapló-retró: Demszky: "Az ellenzék nem megy el a falig" (Idézetek 2022 augusztusából)

2023. január 08. 11:11 - Zöldi László

Nagy, fekete Audival parkolt a mélyszegénység szélén. (Dési János újságíró Hegedűs Zsuzsannáról, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnökéről, Klubrádió, augusztus 1.)

Orosz gázzal fűtjük a magyar utcákat. (Ungár Péter LMP-politikus, ATV, augusztus 2.)

Populista követelésekkel lépnek fel egységesen. (Bauer Tamás közgazdász az ellenzéki pártokról, Facebook.com, augusztus 3.)

Én Orbán szennyesét kéretlenül is mosom. (Forgács István romapolitikus, 168 Óra, augusztus 4.)

Ilyen kis pártok esetében a pártszakadás már a láthatóságot veszélyeztetné. (Lányi András publicista az ellenzékről, Magyar Hang, augusztus 5.)

A választás előtt kiosztott pénzt már felélték. (Lendvai Ildikó szocialista politikus a választópolgárok hangulatáról, Népszava, augusztus 6.)

A kiáltó ellentmondásokat zömmel a független portálok újságírói veszik észre. (Tamás Ervin újságíró, Jelen.media.hu, augusztus 7.)

Mindig kiskapukban gondolkodik. (Bartus László újságíró Orbán Viktorról, Amerikai Népszava, augusztus 8.)

Az ellenzék nem megy el a falig. (Demszky Gábor volt SZDSZ-politikus, Klubrádió, augusztus 9.)

A kormánypártoknak lehetőségük van arra, hogy lecsavarják az ellenzék hangját. (Somogyi Zoltán szociológus, ATV, augusztus 10.)

Az Orbán-klikk most kapkod fűhöz, de inkább fához. (Batka Zoltán újságíró az energiaválságról, Népszava, augusztus 11.)

A jelenlegi ellenzéknél kevés jobb humorforrás létezik. (Litkay Gergely humorista, Magyar Hang, augusztus 12.)

Ez a kormány válságálló. (Huth Gergely újságíró, Karc FM, augusztus 13.)

Molnár Enikő a párt brandje helyett, de a párt pénzéből építette fel a Jakab Péter nevű terméket. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus, Index, augusztus 14.)

A Mi Hazánk könyveket darál tüzelőként, nyugdíjasoknak. (Szűcs Róbert Gábor volt diplomata, Facebook.com, augusztus 15.)

Lennivalók is vannak, nemcsak tennivalók. (Müller Péter Sziámi költő, Válaszonline.hu, augusztus 16.)

Legalább az anyanyelvünk ne váljon a Fidesz martalékává! Ha már az országunk azzá vált. (Vásárhelyi Mária szociológus, Facebook.com, augusztus 17.)

Ha tudtam volna, hogy 7 milliós Rolexszel jár a kereszténység, kicsit jobban hittem volna istenben. (Fluor Tomi celeb Tóth Gabi énekesnőről, Twitter.com, augusztus 18.)

Ő az úszás Tóth Gabija. (Vincze Attila újságíró Hosszú Katinkáról, Népszava, augusztus 19.)   

A tehetsége nem szállt el, de az edzettsége és az állóképessége igen. (Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya Hosszú Katinkáról, InfoRádió, augusztus 20.)

Mit csináljak, nem tudok lassabban úszni. (Milák Kristóf olimpiai bajnok úszó, NemzetiSport.hu, augusztus 21.)

Ma már odaállnék Márki-Zay mögé a választási vereség estéjén. (Jakab Péter volt Jobbik-politikus, 24.hu, augusztus 22.)

Nem kell megijedni a politikusoktól, mert úgy képzelték, hogy szakmai szinten is ők osztják a lapokat. (Hamran István szlovákiai rendőr-főkapitány, Napunk.sk, augusztus 23.)

Bár elcsalják őket, de legalább vannak. (Horn Gábor liberális politikus az országgyűlési választásokról, HírKlikk.hu, augusztus 24.)

Jönnek a zsúlok, várom az első energiaszámlát. (Rab László publicista, VárosiKurír.hu, augusztus 25.)

A kedvesemnek nagyon jó dolga van mellettem, mert ha úgy vesszük, akkor bárkit megkaphat. (Somogyi András parodista, Magyar Hang, augusztus 26.)

Az Andik nem katáznak, de a Lőrincek andiznak. (Bödőcs Tibor humorista, YouTube.com, augusztus 27.)

Azoknak a művészeknek adunk lehetőséget, akiket világéletükben lebecsültek csak azért, mert a nemzeti oldalon voltak. (Csák János kulturális miniszter, Mandiner.hu, augusztus 28.)

Nektek Horthy, nekünk cipők a Dunaparton. (Föld S. Péter újságíró, Facebook.com, augusztus 29.)

Fontosabb egy államférfinek a magyarsághoz fűződő viszonya, mint hogy hogyan viszonyul a zsidósághoz. (Duró Dóra Mi Hazánk-politikus, az országgyűlés alelnöke Horthy Miklósról, 444.hu, augusztus 30.)

A bátorság egyszerű: vessző helyett pontot kell tenni. (Molnár Gina, a Best FM Debrecen rádió távozó műsorvezetője, Debreciner.hu, augusztus 31.)

komment
süti beállítások módosítása