Médianapló

Médianapló-retró: "Itt csak 'ellenzék' van, idézőjelben" (Idézetek 2022 júniusából)

2023. január 06. 13:51 - Zöldi László

A változásban reménykedők most éppen reményvesztettek. (Majtényi László alkotmányjogász, Mozgó Világ, 2022/6.)

Az egymás nyakába álló törpepártokból nehezen jön össze a győzelem. (Kele János Momentum-politikus, HírKlikk.hu, június 1.)

Egy tanár háromévnyi fizetéséért nézi meg az időt. (Tóta W. Árpád publicista Parragh László Rolex-karórájáról, hvg.hu, június 2.)

Itt minden titok. (Reichert János publicista, Magyar Hang, június 3.)

A magyar lónak nincs háta, amin meg lehetne maradni, csak két oldala. (Szele Tamás újságíró, Forgókínpad.blog, június 4.)

A kormányhoz hű média nem vonzza azokat, akiknek van elképzelésük a világról. (Fekő Ádám újságíró, Azonnali.hu, június 5.)

Négycsillagos tábornokok vannak az ellenzék élén. Benne voltak mind a négy kétharmadban. (Botka László szegedi polgármester, volt szocialista politikus, Partizán, június 6.)

 A kormánynak az önkormányzatok ellenséges terepnek számítanak. (Novák Zoltán politológus, ATV, június 7.)

Egy idő után már nem lehetett tudni, hogy a Jobbik fiú-e vagy lány. (Novák Előd Mi Hazánk-politikus, Hír TV, június 8.)

Mindig valaki más a hibás. (Póta György háziorvos a kormányzati kommunikációról, ATV, június 9.)

Az ellenzék falun veszítette el a választást. (Fabriczki András üzletember, Klubrádió, június 10.)

Elektromos autót kell venni, aztán nem használni. (Felméri Péter humorista a növekvő üzemanyag-árról, Magyar Rádió, június 11.)

Moldovája mindenkinek volt otthon. (Láng Zsuzsa újságíró, Jelen.media.hu, június 12.)

Horn Gyula összerántaná a baloldalt. (Kunhalmi Ágnes szocialista politikus, Index.hu, június 13.)

Kár volt emelni. Jövő ilyenkor megint nem lesz egy fillérje sem. (Berkó Pál újságíró Orbán Viktor fizetésemeléséről, Facebook.com, június 14.)

Biztos, hogy voltak olyan ellenzéki politikusok, akik nem akartak nyerni. (Márki-Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, M1, június 15.)

Az ellenzéki szavazók elfordultak az ellenzéki pártoktól. (Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester, Klubrádió, június 16.)

Viktor tíz pedagógus havi nettó fizetésének megfelelő összeggel emelte meg a fizetését. (Nagy Bandó András humorista, Magyar Hang, június 17.)

A hatalomhoz közel álló alkotóknál van a pénz, paripa, fegyver, posztó. De néző nem nagyon akad. (Alföldi Róbert rendező, SzabadEurópa.hu, június 18.)

Morzsolódik az egységes fellépés Putyin pincsikutyája ellen. (Rab László újságíró, VárosiKurír.hu, június 19.)

Teljesítményt azok a kulturális műhelyek tudnak felmutatni, amelyek nem politikai propagandában utaznak. (Stumpf András újságíró, Válaszonline.hu, június 20.)

Itt csak „ellenzék” van, idézőjelben. (Kardos András filozófus, Facebook.com, június 21.)

Ahol nincs Fidesz, ott az ellenzék csinál magának médiaháborút. (Szurovecz Illés újságíró a ferencvárosi sajtóhelyzetről, 444.hu, június 22.)

Kocafocista. (Tamás Róbert blogger Orbán Viktorról, Kolozsvári Szalonna, június 23.)

Szépen kell csúnyán beszélni. (Hadházi László humorista, Magyar Hang, június 24.)

A választási kampányban ugyanazt a bánásmódot kaptuk az ellenzéktől, mint a kormánypárttól. (Hargitai Miklós újságíró, Népszava, június 24.)

Az uralkodó lopása tabu. (Lengyel László publicista, Népszava, június 25.)

Nem vezet sehova, hogy ha a Fideszt nem tudjuk legyőzni, hát győzzük le egymást. (Karácsony Gergely Párbeszéd-politikus, Facebook.com, július 26.)

A sok apró érdek felzabálja a nagy közös érdeket. (Vágvölgyi B. András újságíró az ellenzéki pártokról, HírKlikk.hu, június 27.)

A belső versenyt fontosabbnak tartják, mint a kormánnyal való versenyt. (Lendvai Ildikó szocialista politikus az ellenzéki pártokról, ATV, június 28.)

Ilyen dicstelen ellenzékre 2026-ban is csak újabb vereség vár. (Ágh Attila politológus, Népszava, június 29.)

Az állam többet keres egy kiló kenyéren, mint a kereskedő, aki eladja. (Csárdi Antal LMP-politikus az áfáról, Magyar Narancs, június 30.)

 

komment
süti beállítások módosítása