Médianapló

Médianapló - "Trikó és rövidnadrág helyett tréningruha és mackónadrág"

2022. november 20. 16:22 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor palkovicsozott, Ungár Péter orbánozott, Komjáthi Imre téglázott, Fürjes Balázs őrködött, Vidnyánszky Attila pedig áthangolt. Lefülelt mondatok.

 

Tovább nőtt a milliárdos kormánytagok száma. (Róna Dániel politológus Lantos Csaba újdonsült energiaipari miniszterről, ATV, november 14.)

Amíg Orbán van, zöldfordulat nem lesz. (Ungár Péter LMP-politikus, Facebook.com, november 14.)

A környezet hálás, ha kevesebbet fogyasztunk. (Lukácsi Katalin zöld aktivista, ATV, november 15.)

A kormányban lassan már csak milliárdosok ülnek, ki nyíltan az, ki megbízottak útján. (Kárpáti Iván újságíró, Klubrádió, november 15.)

Minden gyermek egy újabb őrhely. (Fürjes Balázs miniszterelnökségi államtitkár Debrecenben, a tócóvölgyi óvodában, Hajdú Online, november 16.)

Őfelsége, az olvasó. (Ágoston Hugó marosvásárhelyi újságíró, ÚjHét.com, november 16.)

A magyar miniszterelnök útonállóként zsarolja az uniót. (Harangozó Gábor szocialista politikus, ATV, november 17.)

A kormány nemzeti színű szalaggal átkötött téglával veri a mellét. (Komjáthi Imre szocialista politikus, Magyar Narancs, november 17.)

Akik innen kikerülnek, másik hangnemet és másik gerincet fognak képviselni. (Vidnyánszky Attila rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnöke, Népszava, november 17.)

Eleinte játékunk nem volt, utána pedig pontunk. (Ágai Kis András sportújságíró a női kézilabda válogatott szerepléséről az Európa-bajokságon, 24.hu, november 17.)

Arra kértem föl Palkovics urat, hogy álljon a magyar hadiipar élére. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, november 18.)

Az élőlánc ugye az a tüntetési forma, amelyben a kevés résztvevő is soknak látszik. (Bencsik Gábor újságíró, Facebook.com, november 18.)

Nincs kormányképes ellenzék, és hogy ne is alakulhasson ki, arról gondoskodik a jelenleg regnáló hatalom. (Jaksity György közgazdász, Magyar Hang, november 18.)

Az MSZP megújítása a feladat. (Góra Balázs, az MSZP zalaegerszegi szervezetének elnöke, Zaol.hu, november 18.)

A versei zenével működnek. (Kőbányai János közíró Bródy Jánosról, Index.hu, november 18.)

Jezsuitába oltott lázadó kamasz. (Hamvay Péter újságíró Demeter Szilárd Fidesz-kultúrpolitikusról, hvg.hu, november 19.)

A közösségi média a bolondok bibliája. (Bognár György volt válogatott labdarúgó, NB1.hu, november 19.)

Trikó és rövidnadrág helyett tréningruha és mackónadrág az új viselet. (Kovács Gábor kaposvári újságíró a 18 fokos tornaórákról, Sonline, november 19.)

Nem tudunk elég gyorsan elég sokat futni. (Borsos Attila sportkommentátor a női kézilabda válogatottról, Sportal.hu, november 19.)

Miért is tartunk lélegeztetőgépen egy unión kívüli roncsállamot? (Gajdics Ottó újságíró Ukrajnáról, Magyar Nemzet Online, november 19.)

A kormánybérből és pártfizetésből élő visszhangok szemforgató módon belecsimpaszkodnak egy-egy lóf@szba. (Gábor György filozófus a diáktüntetésekről, Újnépszabadság.com, november 20.)

 

komment
süti beállítások módosítása