Médianapló

Médianapló - Lendvai Ildikó a Völner-ügyről: "Az állam maga szeret lopni"

2021. december 19. 15:31 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor harcolt, Márki-Zay Péter gyurcsányozott, Bajnai Gordon távozott, Donáth Anna védekezett, Kuncze Gábor áderezett, Vona Gábor pedig végrehajtott. Lefülelt mondatok.

 

Mi a szabadságharcosok és az utcai harcosok világából jöttünk a politikába. (Orbán Viktor miniszterelnök, Hír TV, december 13.)

Hacsak a halak nem jelentették fel, mert látták a tavak körül ólálkodni, horgászbottal a kezében. (Kuncze Gábor volt belügyminiszter Áder János lehallgatásáról, Klubrádió, december 14.)

Kevés utáltabb szakma van a végrehajtókénál, talán csak a politikusoké. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus a Völner-ügyről, Index.hu, december 14.)

Az igazságügyi minisztérium elveszítette igazságügyi jellegét. (Szakács László DK-politikus, ATV, december 14.)

Azt kellene vázolniuk, hogy szupergyőzelem esetén hogyan korlátoznák a saját hatalmukat. (Stumpf András újságíró az ellenzéki pártokról, Válaszonline.hu, december 14.)

Ahol megjelenik a politikában a vallás, ott van vége a demokráciának és a szabadságnak. (Bartus László újságíró, Amerikai Népszava, december 15.)

Nem akartam az „egykori miniszterelnök” szerepébe ragadva leélni az életemet. (Bajnai Gordon Londonban dolgozó üzletember, hvg.hu, december 16.)

Az állam maga szeret lopni. Nem szereti, ha mások lopnak. (Lendvai Ildikó szocialista politikus a Völner-ügyről, ATV, december 16.)

Most a demokrácia maradékát kell megvédenünk. (Donáth Anna Momentum-politikus, 168 Óra, december 16.)

Magyarország nyitólapja volt. (Tóta W. Árpád publicista az Indexről, Válaszonline.hu, december 16.)

Ha látható helyen szerepelne az ő neve, akkor a választást elveszíttettük. (Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje Gyurcsány Ferencről, Szabad Európa Rádió, december 17.)

Nem gondolom, hogy ez hatalom. Ami most van, az „csak” visszaélés a hatalommal. (Cserhalmi György színész a NER-ről, Magyar Hang, december 17.)

A cél egyértelműen a kormányváltás. (Gattyán György, a Megoldás Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, ATV, december 17.)

Mi a közös Gattyán Livejasmin Györgyben és Orbán Pegazus Viktorban? Mindketten online kukkolásban utaznak. (Ónody-Gomperz Tamás publicista, Jelen.media, december 18.)

Az ellenzék tán csak nem azért negligálja a független blogokat, mert egyaránt bíráljuk a kormánypártot és az ellenzéket is? (Kabai Domokos Lajos újságíró, Bekiáltás.blog, december 18.)   

Van még idehaza színvonalas szöveges és audiovizuális újságírás. Más kérdés, hogy egyre inkább csak előfizetésekkel elérhető. (Forgács Iván kritikus, Népszava, december 18.)

Senkinek ne legyen felhatalmazása, hogy saját képére formálja az országot. (Fleck Zoltán jogszociológus, Klubrádió, december 18.)

Orbán nyakló nélkül kezdett osztogatni és ígérgetni. (Andor Mihály szociológus, Facebook.com, december 19.)

Míg a kormány cselekedett, az ellenzék „dumált”. (G. Fodor Gábor politológus, Origo.hu, december 19.)

Az ellenzék rossz állapotban van. (Mráz Ágoston Sámuel politológus, Magyar Hírlap Online, december 19.)

Inkább taszít, mint vonz. (Szőke László volt MDF-politikus Gyurcsány Ferencről, Index.hu, december 19.)

 

komment
süti beállítások módosítása