Médianapló

Médianapló - Orbán: "Úgy érzem, a legjobb korban vagyok"

2021. november 14. 18:37 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Karácsony Gergely városházázott, Jakab Péter krumplipaprikásozott, Vona Gábor narancsozott, Demeter Szilárd rendőrködött, Kocsis Máté gyurcsányozott, Bolgár György pedig orbánozott. Lefülelt mondatok.

 

Csak megszületni és meghalni ne kelljen ebben az országban. (Enyedi Ildikó filmrendező, Partizán, november 8.)

A filmszakma szereplői többnyire a félelemben egységesek. (Herendi Gábor filmrendező, Népszava, november 8.)

Kultúrcsendőr. (Andor Mihály szociológus Demeter Szilárdról, Facebook.com, november 8.)

A Fidesz nagy párt, mindenre akad benne alkalmatlan ember. (Szele Tamás újságíró, Forgókínpad.blog, november 8.)

Szerintem nem derült ki semmi. (Halász János Fidesz-politikus a Pegasus-ügyről, Telex,hu, november 8.)

A Pegazus-ügy biztos, hogy nem érte el a falusi nép ingerküszöbét. (Raskó György agrár-közgazdász, Újnépszabadság.com, október 9.)

Az aréna pazar, az együttes fakó. (Hegyi Iván újságíró a DVSC focicsapatáról, Népszava, november 9.)

Rogán Antal nemcsak a kormánypárti nyilvánosságot teremti meg, hanem az ellenzékit is. (Bódis András újságíró, Múosz.hu, november 10.)

A szakma csak együtt őrizheti a függetlenségét. (Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója, Népszava, november 10.)

Ez akkora marhaság, hogy operálni támad tőle kedvem. (Szombathy Pál újságíró egy konteóról, Facebook.com, november 10.)

Az, hogy keményeket mond, önmagában egy figyelemmágnes. (Lakner Zoltán politológus Márki-Zay Péterről, Klikk FM, november 11.)

Oroszország is veszélyes, de az egy slendrián ország. (Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, Válaszonline.hu, november 11.)

Most a rossz rendőr szerepét játszom, mindenki utál. (Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Index.hu., november 12.)

A kerítésépítés helyett elég lenni a határon kiírni a magyar átlagbéreket. (Kovács Gergely kutyapárti politikus, Magyar Hang, november 12.)

Ez az elképesztően nagy épület alapvetően folyosókból áll. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a Városházáról, ATV, november 12.)

Az állatok mindent jobban tudnak, mint az ember, kivéve talán a gondolkodást. (Bodrogi Gyula színész, Origo.hu, november 13.)

Nálunk semmilyen fa nem nő az égig, csak a narancs. (Vona Gábor volt Jobbik-politikus, Index.hu, november 13.)

Az olyan frontvonalat szereti, ahol ágyúval lehet lőni minden verébre. (Bolgár György újságíró Orbán Viktorról, Népszava, november 13.)

Úgy érzem, a legjobb korban vagyok. (Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke, Telex.hu, november 14.)

A baloldal 15 év alatt eljutott Gyurcsány Ferenctől Gyurcsány Ferencig. (Kocsis Máté Fidesz-politikus, Magyar Hírlap Online, november 14.)

Jelenleg olcsóbb megfőzni egy paprikás krumplit az Egyesült Királyságban, mint idehaza. (Jakab Péter Jobbik-politikus, Facebook.com, november 14.)

komment
süti beállítások módosítása