Médianapló

Médianapló - Jakab Péter: "Zsizseg, pezseg az ország"

2021. szeptember 12. 18:12 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor kinyilvánított, Matolcsy György szabálytalankodott, Thürmer Gyula rendezett, Szanyi Tibor kiürítette a baloldalt, Karácsony Gergely pedig jogállamozott. Lefülelt mondatok.

 

Bízom benne, hogy Karikó Katalin megkapja a Nobel-díjat. Nem azért, mert a ruhámat fogja viselni, hanem mert megérdemli. (Csézy ruhatervező és énekes, 168.hu, szeptember 6.)

Tudjuk, hogy szabálytalanok vagyunk. (Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Magyar Nemzet Online, szeptember 6.)

Ha valakit nem hívnak meg Kötcsére, akkor az selyemzsinórt jelent.(Barna Zsuzsa újságíró, ATV, szeptember 6.)

Az se baj, ha nem a 30 év pártmaradéka igyekszik mindenáron bent lenni a parlamentben. (Pálinkás József, az Új Világ Néppárt miniszterelnök-jelöltje, Azonnali.hu, szeptember 6.)

Orbán Viktor állama még sokáig velünk marad, akár nyer, akár veszít. (Kárpáti Iván újságíró, Klubrádió, szeptember 7.)

A közvélemény politika iránt érdeklődő része leginkább az előválasztás és a miniszterelnök-jelöltek körüli hírekre van kihegyezve. (Fábián András publicista, Újnépszabadság.com, szeptember 8.)

Kedvenc terepe, a virtuális tér. (Bán Károly újságíró a fészbukozó Karácsony Gergelyről, Magyar Hírlap Online, szeptember 8.)

A stroke előtt angolul, franciául és németül is tudtam. A stroke után magyarul is alig. (Kulka János színész, Marie Claire, szeptember 8.)

Rákosi az államosítással vont mindent az irányítása alá, Orbán privatizációval teszi ugyanezt. (Vásárhelyi Mária szociológus, Facebook.com, szeptember 9.)

Aki szövetségese lenne Orbánnak, az Orbánnak ciki. Akinek Orbán lenne a szövetségese, annak Orbán a ciki. (Kálló Gergely Jobbik-politikus a nemzetközi helyzetről, ATV, szeptember 9.)

Magyarországon szinte mindenki politikus. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, szeptember 9.)

Ha vissza akarjuk állítani a jogállamot, akkor a megoldásink is csak jogállamiak lehetnek. (Karácsony Gergely, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP miniszterelnök-jelöltje, Magyar Narancs, szeptember 9.)

Pillanatnyilag az ellenzék oldalán nincs nagy leváltó hangulat. (Lengyel László politológus, HírKlikk.hu, szeptember 9.)

Sok vita, kevés munka. (Buják Attila újságíró az LMP-ről, 168 Óra, szeptember 9.)

Gyakorlatilag kiürült a baloldal. (Szanyi Tibor volt MSZP-politikus, Hír TV, szeptember 10.)

Bénázás helyett döntsön a nép. (Pintér Bence újságíró az előválasztásról, Azonnali.hu, szeptember 10.)

Mi kétharmadra készülünk. (Tordai Bence Párbeszéd-politikus, ATV, szeptember 10.)

Magyarországon alkotmányos rend van. (Thürmer Gyula munkáspárti politikus, PécsiÚjság.hu, szeptember 10.)

Magyarországon az emberek nem azon dolgoznak, hogy jobban érezzék magukat, hanem hogy mások rosszabbul. (Litkai Gergely humorista, Magyar Hang, szeptember 11.)

Zsizseg, pezseg az ország. (Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, Nyugat.hu, szeptember 11.)

Márki-Zay Péterre ráégett a kispályás minősítés. (Bencsik Gábor újságíró az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitájáról, Facebook.com, szeptember 12.)

 

komment
süti beállítások módosítása