Médianapló

Médianapló - "A kormány orosz igában dolgozik magyar közpénzből"

2021. augusztus 22. 14:42 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor szentelt, Varga Judit kitartott, Márki-Zay Péter és Friss Róbert orbánozott, Jakab Péter demetermártázott, Rákay Philip jakabozott, Puzsér Róbert pedig okostelefonozott. Lefülelt mondatok. 

 

Szebb karrier a kitörés, mint a betörés. (Révész Attila kisvárdai sportigazgató a hátrányos helyzetből érkezett fiatal focistákról, Index.hu, augusztus 15.)

Várunk szeretettel. (Jakab Péter Jobbik-politikus Demeter Márta LMP-politikushoz, Facebook.com, augusztus 15.)

Én matematikai és logikai alapon le tudnám váltani Orbán Viktort. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, miniszterelnök-jelölt, Facebook.com, augusztus 16.)

Választás jön az uradalomban. (Magyari Péter újságíró, 444.hu, augusztus 16.)

Érdekes egy ellenség, ami nélkül felkopna az állunk. (Szele Tamás újságíró az Európai Unióról, Zóna.hu, augusztus 16.)

Ha a kormány ilyesmiket fontolgat, akkor elment az esze. (Róna Péter közgazdász a Huxitról, ATV, augusztus 17.)

Akire rámutatnak, bűnös. (Föld S. Péter újságíró a magyar tálibokról, HírKlikk.hu, augusztus 17.)

Átsminkelt a Parízeushoz. (Pilhál György újságíró Demeter Mártáról és Jakab Péterről,  Magyar Nemzet Online, augusztus 17.)

Ahogy anno Kádár János mondta: „Kis párt leszünk, de tisztességes.” (Huszti Andrea ISZOM-politikus, Mandiner.hu, augusztus 18.)

Az ellenzéki választó arról dönt, akiről már döntöttek. (Szöllősi Györgyi műsorvezető az előválasztást megelőző egyezségekről, ATV, augusztus 18.)

A mai ellenzék minden árnyalata egyszerre szeretne látszani. (Csillag István volt gazdasági miniszter, Újnépszabadság.com, augusztus 18.)

A kormány mindig kitart az emberek döntése mellett. (Varga Judit Fidesz-politikus, igazságügyi miniszter, Facebook.com, augusztus 18.)

Orosz igában dolgozik magyar közpénzen. (Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogász az Orbán-kormányról, 168 Óra, augusztus 19.)

Az Orbán-rendszert ne értékeljük túl azzal, hogy korszaknak nevezzük. (Friss Róbert újságíró, Népszava, augusztus 19.)

Kistelepülésen közismerten a legnehezebb ellenzéki szavazónak lenni. (Molnár Zsolt szocialista politikus, Magyar Narancs, augusztus 19.)

Híres gasztronáci. (Rákay Philip publicista Jakab Péterről, Pesti TV, augusztus 19.)

Egy NER-káder súlyát mennyire határozza meg, hogy mekkora marhaságokat mondatnak vele? (Tanács István újságíró az ünnepi beszédekről, Facebook.com, augusztus 20.)

Most már csak az okostelefonok tudnak fejlődni. (Puzsér Róbert publicista a Nyugat alkonyáról, Magyar Hang, augusztus 20.)

Nem nekünk áll a zászló se itt, Európában, se máshol a világban. (Raskó György agrár-közgazdász a demokratákról, Újnépszabadság.com, augusztus 21.)

A jogállam nem bosszúállás a diktatúráért, hanem a normális állapot helyreállítása. (Fleck Zoltán jogszociológus, Népszava, augusztus 21.)

A körülötte lévő kommunista felhang eltűnt, maradt Szent István. (Orbán Viktor miniszterelnök augusztus 20-ról, Magyar Rádió, augusztus 22.)

komment
süti beállítások módosítása