Médianapló

Médianapló - Demeter Márta miért sminkelt át a Parizeushoz?

2021. augusztus 17. 11:02 - Zöldi László

A címet a kormánypárti sajtó legjobb tollú glosszaírójától kölcsönöztem. Pilhál György sminkelgetőnek látja az országgyűlés szépségkirálynőre emlékeztető képviselőjét. A képmutatót jelentő farizeusra hajazó Parizeus pedig Jakab Péter gúnyneve, mert lefényképezte konyhaasztalán a parízert, a szegény emberek reggelijét. Ennyi iróniát azért mindketten megérdemelnek.

Amit azonban Demeter Márta kapott azóta, hogy bejelentette: ha józsefvárosi-ferencvárosi körzetében megnyeri az ellenzéki előválasztást, majd jövő tavasszal legyőzi a Fidesz képviselőjelöltjét is, akkor inkább a Jobbik parlamenti frakciójába ül be. A meglepő információt az Origo augusztus 15-én, 13 óra 16 perckor úgy értelmezte, hogy a csinos politikusnő „egyenesen a baloldal legharcosabb politikusának nevezte Jakab Pétert.” Ez nem igaz. Demeter Márta augusztus 15-én, 11.38-kor fészbukos üzenőfalán „az ellenzék legharcosabb politikusának” nevezte a Jobbik elnökét.

A kormánypárti portál névtelen szerzőjének csaknem két órája volt arra, hogy pontosan idézze az LMP-ből Jobbikba igyekvő politikusnőt. Azért hamisított, mert a kormánypárti sajtóban kötelező a hat ellenzéki pártot baloldalinak titulálni. Márpedig ha így van, akkor nem is lehet értelmezni, hogy Demeter Márta miért került át az ellenzéki koalíció legbaloldalibb pártjából, az MSZP-ből a legjobboldalibba, a Jobbikba. Ez még akkor is kérdés, ha közben volt egy harmadik pártja is, a nagyjából középen álló LMP, amelynek egy időben társelnökeként is tevékenykedett.

Itt érdemes szóba hozni Molnár Gyulát, aki az MSZP volt elnökeként jelölte be a DK-t mint jövő tavasztól a parlamenti frakcióját. Nem szép tőlük, hogy kinéztek maguknak két olyan pártot, amelyeknek a százalékából akkor is telik képviselőcsoportra, ha esetleg mégis Orbán marad a kormányrúdnál. Csakhogy ezt a helyzetet maga az ellenzék állította elő. Kötelezte a civil (nem párttag) jelölteket arra, hogy csak úgy mehetnek neki az előválasztásnak, ha bejelentik, hogy a mandátum elnyerése után melyik ellenzéki párt frakcióját választják.

Most a cserben hagyott MSZP és LMP a csalódását, felháborodását, megbotránkozását, megrendülését fejezi ki, mert volt pártelnökük is élne a kínálkozó lehetőséggel. A jelek szerint se Molnár Gyula, se Demeter Márta nem bízik abban, hogy a pártja képes lesz frakciót alakítani az új országgyűlésben. Belülről ennél kínosabb kritikát elég nehéz elképzelni.

             

Tíz mondat Demeter Mártáról

 

Lopott mandátummal ül az LMP-ben. (Tóth Bertalan szocialista politikus, ATV, 2017. szeptember 14.)

Erre csapott le Demeter Márta - mint gyöngytyúk a meleg orrváladékra. (Horváth K. József blogger, Blogsar.hu, 2018. február 24.)

Az állítólag huszonegyedik századi LMP-ben egy exszoci lett a pártelnök. (Bakó Bea újságíró, Azonnali.hu, 2018. október 20.)

Az LMP-s Demeter Márta méltatlanná vált arra, hogy Magyarországot képviselje a NATO parlamenti közgyűlésén. (Kósa Lajos Fidesz-politikus, M1, 2018. november 23.)

Demeter Márta tökös, kemény politikus. (Pörzse Sándor Jobbik-politikus, YouTube.com-Kötöttfogás, 2018. november 28.)

/Demeter Márta mentelmi jogának felfüggesztéséről/ Ennek az ügynek a célja a megfélemlítés, hogy az ellenzék tudja, hol a helye. (Magyar György ügyvéd, 24.hu, 2019. július 9.)

Várunk szeretettel. (Jakab Péter Jobbik-politikus, Facebook.com, 2021. augusztus 15.)

Nem ő az egyetlen parlamenti képviselő, aki átjáróháznak tekinti a teljes baloldali térfelet. (Hertelendy Gábor újságíró, Magyar Nemzet Online, 2021. augusztus 15.)

Átsminkelt a Parizeushoz. (Pilhál György újságíró, Magyar Nemzet Online, 2021. augusztus 17.)

Demeter Márta eddig egy Orbán-gyerek téves azonosításán túl legfeljebb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 2017-ben azért hagyta faképnél az MSZP-t, mert szerinte „csak túlélésre játszanak”. (N. Kósa Judit újságíró, Népszava Online, 2021. augusztus 17.)

komment
süti beállítások módosítása