Médianapló

Médianapló - drMáriás: "Orbán az új Lenin"

2021. augusztus 08. 18:52 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor méltatlankodott, Kuncze Gábor gazdát keresett, Kunhalmi Ágnes emeszpézett, Hosszú Katinka bónuszozott, Szilágyi Áron karanténozott, Vitray Tamás pedig milákozott. Lefülelt mondatok.

 

Nekem ez bónusz olimpia volt. (Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó, Hang.hu, augusztus 1.)

Máskor az ilyen dobások messzebb szállnak. (Halász Bence kalapácsvető, aki nem jutott a döntőbe, Magyar Távirati Iroda, augusztus 2.)

A jelenlegi posztfasiszta államrendszer bukása közérdek. (Tamás Gáspár Miklós filozófus, Mérce.hu, augusztus 2.)

A kenetteljes, nyilvános hálálkodás a mindennapok részévé vált. (Kabai Domokos Lajos újságíró az Orbán-rendszerről, Bekiáltás.blog, augusztus 3.)

Nemhogy végórái nincsenek, hanem nagy jövő áll előtte. (Kunhalmi Ágnes szocialista politikus az MSZP-ről, 168.hu, augusztus 3.) 

Alig bírja szegény kinyögni a szitkait, mert én, a zsidólibsi hazaáruló kábé tizenötször jobban beszélem édes anyanyelvünket. (Tóta W. Árpád publicista a B-középről, Facebook.com, augusztus 3.)

Tudtuk, hogy nincs vége, amíg nincs vége. (Leimeter Dóra válogatott vízilabdázó a magyar-holland mérkőzésről, M4, augusztus 3.)

Tudtuk, hogy gyakorlatilag karantén olimpiát rendeznek. (Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívó, ATV, augusztus 4.)

Az ellenzéki előválasztást néhány politikai bennfentes a baráti közvélemény-kutató cégek hadrendbe állításával gondolja megnyerni. (Bőhm András liberális politikus, Facebook.com, augusztus 4.)

Mostantól már nagyon is lesz mire szerénynek lennie. (Vitray Tamás tévériporter Milák Kristóf olimpiai bajnok úszóról, Magyar Narancs, augusztus 5.)

Vallást csináltok a tudományból, tudományt a vallásból. (D. Tóth Kriszta publicista a kormányzatról, Újnépszabadság.com, augusztus 5.)

Az állam bárki ellen indok és következmények nélkül felléphet. (Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogász a megfigyelési botrányról, 168 Óra, augusztus 5.)

Nemcsak a politikus építhet fel ügyet, hanem az ügy is felépíthet politikust. (Somogyi Zoltán szociológus a Pegasus-ügyről, HírKlikk.hu, augusztus 5.)

Kényelmesebb a tengeri lovat megülni, mint a szárnyasat. (Ónody-Molnár Dóra újságíró Tüttő Kata szocialista-politikusról és a Pegasus-ügyről, Jelen.media.hu, augusztus 6.)      

A bizonytalan szavazó jobban hasonlít az ellenzékire, mint a kormánypártira. (Lakner Zoltán szociológus, Magyar Hang, augusztus 6.)

A magyar ombudsman nem ombucmankodik. (Juhász Ferenc szocialista politikus, ATV, augusztus 6.)

Engem az Európai Unió feketebárányának tartanak és sajnos néha Magyarországot is. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, augusztus 6.)

Számomra nagyon fontos a harcoló állomány létszámának és képességének növelése. (Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Hadsereg parancsnoka, Hajdú Online, augusztus 7.)

Ugocsa lett a főváros. (Krasznahorkai László író, Népszava, augusztus 7.)

Mintha nem lenne gazdája az országnak. (Kuncze Gábor liberális politikus, ATV, augusztus 7.)

Orbán az új Lenin. (drMáriás képzőművész, Facebook.com, augusztus 8.)

komment
süti beállítások módosítása