Médianapló

Médianapló - Gálvölgyi János: "Mindnyájan színésznők vagyunk"

2020. október 25. 15:59 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán kioktatott, Kövér kötelezett, Gulyás G. ötvenhatozott, Lázár méltatlankodott, Lendvai összeért, Hadházy krumplizott, Kern pedig nem unatkozott. Lefülelt mondatok.

 

A magam részéről nem szeretnék hadurakat a kultúrában. (Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Origo.hu, október 18.)

Szinte az összes ellenzéki pártra igaz, hogy alig látszódnak a nyilvánosságban. (Török Gábor politológus, InfoRádió, október 19.)

Nem hagyom magam kiszorítani a Fideszből. (Lázár János volt kancelláriaminiszter, Válaszonline.hu, október 19.)

Önök két dolgot nem tudnak: nyerni meg veszíteni. (Orbán Viktor miniszterelnök a parlamenti ellenzékhez, atv.hu, október 19.)

Orbán Viktor nem Magyarországot, hanem a Fideszt félti a járvány következményeitől. (Stummer János Jobbik-politikus, ATV, október 20.)

Mindenki valamilyen. (Trombitás Kristóf publicista a véleményvezérek „függetlenségéről”, Vasárnap.hu, október 21.)

Az újítás jó lehet, csak ha közben elmennek a legjobb tanárok, az már probléma. (Pálos Gergely operatőr az Színház- és Filmművészeti Egyetemről, 24.hu, október 21.)

Ez egy kis egyetem, még éppen tud a polgársága önszerveződő és egységes lenni. (Antal Bálint végzős rendezőhallgató az SZFE-ről, Magyar Narancs, október 22.)

A baloldal képtelen a társadalmi elégedetlenséget politikai keretbe emelni. (Friss Róbert újságíró, Népszava, október 22.)

Sok lóerőt kívánok holnapra. (Bolgár György műsorvezető Hadházy Ákoshoz, a közszolgálati médiumokat megközelítő autós tüntetés szervezőjéhez, Klubrádió, október 22.)

Nem engedjük meg, hogy valaha is újrafonják az ország nyakán azt a kötelet, amitől sikerült megszabadulnunk. (Kövér László Fidesz-politikus, Szabolcs Online, október 22.)

A Soros és a libernyák csak címke. Nevet adnak az ellenségnek: a globalizmusnak. (Pesty László dokumentumfilmes a kormánypárti sajtóról, Magyar Hang, október 23.)

Az egyetemisták az egész országot megbénító félelem légkörében először emelték fel szavukat, és hosszú évek után először mertek a hatalommal szemben tüntetést szervezni. (Gulyás Gergely kancelláriaminiszter 1956-ról, MTI, október 23.)

Mindnyájan színésznők vagyunk. (Gálvölgyi János színész, Klubrádió, október 23.)

Összenő, ami összetartozik? Még talán nem nőtt össze. De már összeér. (Lendvai Ildikó szocialista politikus az ellenzékről, Facebook.com, október 23.)

2022-ben is lesz krumpli. (Hadházy Ákos független honatya az országgyűlési választás kampányáról, Mérce.hu, október 23.)

Olykor a minden sem elég. (Pető Péter újságíró a hatalmi mámorban leledző politikusokról, 24.hu, október 23.)

A kétfarkúak ars poeticája a vicc. (Pilhál György újságíró, Magyar Nemzet, október 24.)

Napról napra élünk, a vírus miatt is. (Szucsánszki Zita válogatott kézilabdázó, Sport1 október 24.)

Mindig kitalálok magamnak valamit, de ha mégsem, akkor a semmittevéssel foglalkozom. (Kern András színész, Index.hu, október 25.)

Ennek a rendszernek a művészet a legnagyobb ellensége. (Rapai Ágnes költő, Facebook.com, október 25.)

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása