Médianapló

Médianapló - Orbán: "A nagyság nem méret kérdése"

2020. október 04. 17:00 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Szijjártó Péter stadionozott, Pokorni Zoltán járványozott, Fürjes Balázs karácsonyozott, Balázs Péter orbánozott, Lendvai Ildikó színiegyetemezett, Donáth Anna jogállamozott, Puzsér Róbert pedig bajnaizott. Lefülelt mondatok.

 

A stadionszékek 17 százalékán ül néző. (Muszbek Mihály sport-közgazdász, 24.hu, szeptember 27.)

A hatalom igyekszik mindent a saját képére alakítani, miközben a sokszínűség védelmezőjének állítja be magát. (Kovalik Balázs rendező, hvg.hu, szeptember 28.)

Egy üveg jó pezsgőben szívesen fogadok, hogy Karácsony miniszterelnök-jelölt lesz. (Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár, Telex.hu, szeptember 28.)

Orbán Viktor egyre szűkebb gondolati körben mozog. (Balázs Péter volt külügyminiszter, ATV, szeptember 29.)

Magas beosztásban lévő pszichopaták egy ezredest állítottak a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárjának a helyére. (Lévai Júlia újságíró, Facebook.com, szeptember 29.)

Fegyvernem: színházművészet. (Rab László újságíró, Facebook.com, szeptember 30.)

A művészet halála nem a gyűlölet, hanem az unalom. (Lackfi János író, Klubrádió, szeptember 30.)

Jelentés a fióknak. (Donáth Anna Momentum-politikus az uniós tagállamok jogállami helyzetéről készített elemzésről, ATV, szeptember 30.)

Fekete-Győr Andrást is támadják - mondta Fekete-Győr András. Rossz jel. Legutóbb Torgyán József beszélt így Torgyán Józsefről. (Révbíró Tamás műfordító, Facebook.com, szeptember 30.)

Ez az állandó negatívkodás. (Szijjártó Péter külügyminiszter Muszbek Mihályról és a többi „bukott sport-közgazdászról”, Debrecen TV, szeptember 30.)

Támogatóink az évek során 700 millió forintot költöttek el a két médiumra. (Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija a Klubrádióról és a 168 Óráról, hvg.hu, szeptember 30.)

Magyarország lefagyott ország. (Buják Attila újságíró, 168 Óra, szeptember 30.)

Az egyetem köztársaság az államon belül. (Fleck Zoltán jogszociológus, Magyar Narancs, október 1.)

Gépesített lövészkancellár. (Tamás Gáspár Miklós filozófus a Színház- és Filmművészeti Egyetem újdonsült adminisztratív vezetőjéről, Szarka Gábor ezredesről, 444.hu, október 1.)

Hirtelen minden van - kivéve az autonómiát. (Rangos Katalin újságíró a Színház- és Filmművészeti Egyetem kétszeresére növelt költségvetéséről, ATV, október 1.)

Ilyen tendenciában gyorsvonatként rohanunk a vesztünkbe. (Jakab Ferenc pécsi virológus a koronavírus-járvány második hullámáról, portfolio.hu, október 1.)

Járványveszélyben hatalom nincs, csak kötelesség. (Pokorni Zoltán Fidesz-politikus, Magyar Nemzet Online, október 2.)

Túl kell lépni rajta, s nem megtérni hozzá. (Puzsér Róbert publicista Bajnai Gordonról, Magyar Hang, október 2.)

Néhány új társam a gombfocicsapatomban is szerepelt. (Lisztes Krisztián volt válogatott labdarúgó a Fradiba kerülésről, Magyar Nemzet, október 3.)

 A kormány szintet lépett. Már nemigen hívhatja vissza derék katonáit. (Lendvai Ildikó szocialista politikus a Színház- és Filmművészeti Egyetem bevételéről, Népszava, október 3.)

A nagyság nem méret kérdése. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, október 4.)

 

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása