Médianapló

Médianapló - Fekete-Győr András: "Senki sem fog lámpavason lógni"

2020. augusztus 30. 18:01 - Zöldi László

Lendvai semjénezett, Ujhelyi orbánozott, Szanyi pimpósozott, Szijjártó szakszervezett, Havas szijjártózott, többen pedig vidnyánszkyztak. Lefülelt mondatok.

 

A politika mára közvélemény-kutatássá silányult. (Markó Béla erdélyi költő, az RMDSZ volt elnöke, 24.hu, augusztus 23.)

Az MSZP szívesen támogatná Karácsony Gergely miniszterelnökségét, de ha nem indul, lesz saját jelöltünk.(Tóth Bertalan szocialista politikus, Népszava, augusztus 24.)

Lassan fontosabb a teljesítménynél a hovatartozás. (Szinetár Miklós rendező, Válaszonline.hu, augusztus 24.)

Lehet, hogy rámegyünk. De Vidnyánszky is. (Cserhalmi György színész a Színház- és Filmművészeti Egyetem körüli helyzetről, Klubrádió, augusztus 24.)

Nincsenek olyan erős képek, mint Borkainál. (Havas Henrik újságíró Szijjártó Péter adriai jachtozásáról, Nemzeti TV, augusztus 24.)

Szakszervezetesdit eddig sem játszhattunk a külügyminisztériumban, ezután sem fogunk. (Szijjártó Péter miniszter, Blikk.hu, augusztus 25.)

A kultúrharc célja, hogy száz év múlva lesznek-e magyar olvasói a magyar irodalomnak. Ez a globalista ideológiákkal szembeni küzdelem. (Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Hajónapló.ma, augusztus 25.)

Senki sem fog lámpavason lógni. (Fekete-Győr András Momentum-politikus, Népszava, augusztus 25.)

Ezek belepimpósodtak az országgyűlésbe. (Szanyi Tibor ISZOM-politikus az ellenzéki honatyákról, Heti TV, augusztus 26.)

A játékosok komoran összeütögetik könyöküket. (Buják Attila újságíró a járványos gólörömről, 168 Óra, augusztus 26.)

Minden gajra ment. (Gy. Németh Erzsébet DK-politikus, budapesti főpolgármester-helyettes, ATV, augusztus 27.)

Az LMP, amely a Lehet Más a Politika jegyében bújt elő a bölcsőből, mára a párt nevének jelentését is elfelejtette. (Bán Károly újságíró, Magyar Hírlap Online, augusztus 28.)

Csak annyi látszik a szavazónak, hogy vagy marad Orbán, vagy jön az ellenzéki káosz. (Vágó Gábor LMP-politikus, Azonnali.hu, augusztus 28.)

/Ki helyettesítené Orbánt, ha karanténba kerülne?/ Mindent bezárna vasárnap, éjszakánként ontaná a törvényjavaslatokat, és csak az isten tudja, kit-mit vadászna le helikopterről. (Lendvai Ildikó szocialista politikus Semjén Zsoltról, Facebook.com, augusztus 28.)

Kókler nevű miniszter. (Kéri László politológus Kásler professzorról, ATV, augusztus 28.)

Nagyszerű, hogy végre mindenki napjában többször kezet mos. (Mundruczó Kornál filmrendező, Magyar Hang, augusztus 28.)

Most sem kötelező, legfeljebb jövedelmező a hatalmi emlékezetpolitika szolgálata. (Szvák Gyula történész, Népszava, augusztus 29.)

Ő az egyetlen tehetséges ember az orbáni kultúrharcosok között. (Ascher Tamás rendező Vidnyánszky Attiláról, Facebook.com, augusztus 29.)

Ahogy az Index kinyírását és a belarusz válságot, úgy a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyét is gyurcsányozásba csomagolja a kormány. (Urfi Péter újságíró, 444.hu, augusztus 30.)

Orbánék jól működő, profi megmondó hálózatot építettek ki a nyilvánosság befolyásolására. (Ujhelyi István szocialista politikus, HírKlikk.hu, augusztus 30.)

„Davaj, davaj” - jött a lelátóról a fekete mezes társaság biztatása. Kiderült, a tucatnyi fiatal és középkorú férfi a Paks2 projektjén dolgozik. (Bodnár Zalán sportújságíró a Paks-Mezőkövesd focimérkőzésről, Nemzeti Sport, augusztus 30.)

komment
süti beállítások módosítása