Médianapló

Médianapló - Márki-Zay: "Olyan rendszert építenek, amelyben semmi sem jár, hanem jut"

2020. augusztus 02. 17:09 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor járványozott, Bruck András orbánozott, Lázár János teniszezett, Szijjártó Péter második fővárost épített, Demeter Szilárd kultúrázott, Horn Gábor színművészetit siratott, Szanyi Tibor pedig emeszpézett. Lefülelt mondatok.

 

Jön az illibernyák Index. (Rab László újságíró, VárosiKurir.hu, július 26.)

Az emberek többsége olyan híradókat és vitaműsorokat kénytelen nézni, ahol az ellenzéki pártok csak szitokszóként vannak jelen. (Kabai Domokos Lajos újságíró, Bekiáltás.blog, július 27.)

Ha ma Magyarországnak nemzeti kormánya lenne, nem a szellemi élet kiürítésén dolgozna. (Techet Péter publicista, Azonnali.hu, július 27.)

Az Index nyolcvan munkatársa egy félreértés miatt felmondott. (Lánczi Tamás politológus, Magyar Rádió, július 28.)

Az Index tulajdonosi köre válaszút elé került. Alkalmazott újságírói oly messzire dobták a tomahawkot, hogy ezzel már híveik sorát is ritkították. (Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum vezetője, Magyar Hírlap Online, július 29.)

Küzdjünk meg a ránk nehezedő nyomással, akár hátulról jön, akár szemből! (Molnár Richárd újságíró a sajtóban dolgozókhoz, 168 Óra, július 29.)

A közéleti személyiségek kinézete nem lehet közbeszéd tárgya. (Vadai Ágnes DK-politikus, ATV, július 29.)

A Debrecen 2030 programmal egy második számú főváros jön létre. (Szijjártó Péter Fidesz-politikus, Hajdú Online, július 29.) 

Teniszezni és nem fideszezni jöttem. (Lázár János volt kancelláriaminiszter, a Magyar Tenisz Szövetség újdonsült elnöke, Népszava, július 30.)

AZ MSZP egy zsugorodó amőba. (Szanyi Tibor volt szocialista politikus, Magyar Hírlap Online, július 30.)

Az Index arra is jó volt, hogy kiváltsa a reggeli kávét. (Bohár Dániel újságíró, 888.hu, július 30.)

Bízom abban, hogy ellenszélben is fel tudjuk építeni az Indexet. (Bodolai László ügyvéd, az Indexet működtető kuratórium elnöke, Klubrádió, július 30.)

A fél magyar közéletet a keresztnevén szólítja. (Rényi Pál Dániel újságíró Bodolai Lászlóról, 444.hu, július 31.)

Németh Szilárd, a nagy magyar pacaltáltos. (Váncsa István publicista, Magyar Hang, július 31.)

A Fidesz már nem engedi meg, hogy valami necces legyen. (Vincze Attila újságíró, Népszava, július 31.)

Olyan rendszert építenek, amelyben semmi sem jár, hanem jut. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, ATV, július 31.)

Jobb állapotban fogunk kijönni a járványból, mint ahogyan belementünk. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, július 31.)

A Karmelita kolostorban székelő főpénztárnok. (Bruck András író Orbán Viktorról, Facebook.com, augusztus 1.)

Aki magát függetlennek mondja, az gyanús. (Kiszelly Zoltán politológus, Hír TV, augusztus 1.)

Én az egész magyar kultúra jobbítására szerződtem. (Demeter Szilárd Fidesz-politikus, Magyar Nemzet Online, augusztus 1.)

Ami a színművészeti egyetemmel történik, szinte riasztóbb, mint az Index elfoglalása. (Horn Gábor liberális politikus, HírKlikk.hu, augusztus 2.)

 

komment
süti beállítások módosítása