Médianapló

Médianapló - Orbán: A száz év karantén véget ért

2020. június 07. 15:22 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Matolcsy európázott, Kövér szilizett, Varga Judit fészbukozott, Lendvai trianonozott, Hiller emeszpézett, Karácsony pedig államozott. Lefülelt mondatok.

 

Több tucat kulturális minisztert túléltem, értelmes ember kevés akadt köztük. (Spiró György író, 24.hu, június 1.)

Akkor akarok érdekes lenni, ha nem pontosan értem a darabot. (Fehér Balázs Benő rendező, Hajónapló.ma, június 2.)

Politikában a vélemény is tény. (Török Gábor politológus, ATV, június 2.)

Fontos fejlemény, hogy felállításra került a Facebook Felügyelőbizottsága. (Varga Judit igazságügyi miniszter, Facebook.com, június 2.)

A mi rendszerünk már Európa jövője és a jövő Európája. (Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Növekedés.hu, június 2.)

A következő, Orbán Viktor szervezte választást nem fogjuk tudni megnyerni. (Bauer Tamás DK-politikus az ellenzék állapotáról, Klubrádió, június 2.)

Ez a párt erősödőben van. (Hiller István szocialista politikus az MSZP-ről, Klubrádió, június 3.)

Szili Katalin MSZP-ből való kiválásával a nemzeti gondolat képviselete a baloldalon lezártnak tekinthető. (Kövér László, az országgyűlés elnöke, Magyar Nemzet Online, június 3.)

2022 tétje az újabb kétharmad megakadályozása. (Batka Zoltán újságíró, Újnépszabadság.com, június 3.)

A kormányzat szinte neki dolgozik, mint futballcsapat a sztárcsatárnak. (Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogász Orbán Viktorról, 168 Óra, június 4.)

Orbán Viktor e pillanatban nem a keménykezű nemzetvezető, hanem a győztes és bölcs hadvezér képében kíván a nemzet elé lépni. (Kőszeg Ferenc volt SZDSZ-politikus, Magyar Narancs, június 4.)

Vannak helyzetek, amikor nincs helye a különvéleménynek, és a nemzeti összetartozás napja ilyen. (Majthényi László, a Vas megyei közgyűlés elnöke, Vas Népe, június 4.)

Pest központja az országnak, de Debrecen központja a magyarságnak. (Papp László debreceni polgármester, Hajdú Online, június 4.)

Nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, Facebook.com, június 5.)

A Fideszről kiderült, hogy nem politikai párt, hanem Orbán Viktor vallási közössége. (Reichert János publicista, Magyar Hang, június 5.)

Bármilyen demokrata jobb, mint egy magyar önkényeskedő. (Nagy Iván Zsolt újságíró, hvg.hu, június 5.)

A fogak fehérje számos sajtóorgánumban megmutatkozott. (Balázs D. Attila újságíró a Trianon-cikkekről, Magyar Nemzet, június 6.)

Trianon egy ócska terem, ahol botot toltak egy kerék küllői közé. Az a kerék népünket hajtja. (Nagy Zoltán Péter főszerkesztő, Fejér Megyei Hírlap, június 6.)

A Trianon utáni száz év karantén, a száz év magány korszaka véget ért. (Orbán Viktor miniszterelnök Sátoraljaújhelyen, egy turulszobor avatásán, M1, június 6.)

Más a „trianonozás”, mint a Trianonnal való szembenézés. Előbbi könnyű, utóbbi nehéz. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Népszava, június 6.)

Minden mondat egy-egy ostorcsapás. (Pilhál Tamás újságíró Orbán Viktor sátoraljaújhelyi beszédéről, PestiSrácok.hu, június 7.)

komment
süti beállítások módosítása