Médianapló

Médianapló - Lendvai Ildikónak és Varga Juditnak milyen akciórádiusza van?

2020. május 22. 10:51 - Zöldi László

Fészbukoznak, és sok embert érnek el. Az igazságügyi miniszter tiltakozott egy brüsszelita támadás ellen, és verssort idézett Petőfitől: „Az idő igaz,/ s eldönti, ami nem az.” Vagyis az Orbán-kormány intézkedését az idő majd kiforogja, és igazolja. A volt MSZP-elnök egy vidéki színházigazgató lánya. Lendvai Ferenc amerre csak megfordult, mindenütt magyar írók drámáit mutatta be, leginkább Németh László műveit. Lánya magyar szakon is szerzett diplomát, és rutinosan vezette le üzenőfalán, hogy Petőfi az önkényuralom ellen írta az idézett verset. Varga Judit nem jó helyen keresett magának és kormányának igazolást.

Követői meg is dicsérték Lendvai Ildikót. Az egyik - civilben dokumentumfilmes - pedig így fogalmazott: „Juditka egy kicsit butácska.” Nos, a miniszter asszony kétségkívül ügyesen dekázik a labdával, és ez talán elég volt ahhoz, hogy fölhívja magára a miniszterelnök figyelmét. De jogi diplomát szerzett, megtanult angolul, németül, franciául, beszél egy kicsit spanyolul is, évekig élt külföldön. Butácskának nem nevezném. Tisztában van például azzal, hogy akik őt követik a világhálón, korántsem kísérik figyelemmel Lendvai Ildikó fészbukos megnyilvánulásait. Mint ahogy a szocialista politikus követői sem olvassák a fideszes politikus bejegyzéseit. Varga Judit tehát nyugodtan számíthatott arra, hogy a Petőfi-verssor hátterének feltárása aligha hozza izgalomba a Fidesszel és vele rokonszenvezőket.

S bár vitájukat Lendvai Ildikó nyerné, félő, hogy a magyar nemzet sorsát eldöntő disputájuk hatását inkább az a fránya akciórádiusz dönti el. Az, hogy gyökeresen eltérő mondandójuk milyen széles körben terjed el. A miniszter asszonynak 81638 követője van, bejegyzése 5,9 ezer lájkot kapott, 377-en szóltak hozzá, és állítását 359-en osztották meg. A volt pártelnöknek 10246 követője van, bejegyzésére 1,8 ezer lájkot kapott, 257-en szóltak hozzá, és álláspontját 932-en osztották meg. Varga Judit manipulált állítása a mintegy félezer kormánypárti médium közül sokban rezgett tovább, a volt MSZP-elnök cáfolata pedig a Népszavában, a Hírklikk.hu-ban, az Újnépszabadság.blogban és még néhány ellenzéki orgánumban kapott (vagy kaphatott volna) nyilvánosságot.

Eme aránnyal magyarázható, hogy az igazságügyi miniszter nagyon is tudja: ő és pontosabban, hitelesebben fogalmazó vitapartnere két malomban őrölnek. Ráadásul a hatalmas malomkerék zöreje elnyomja a másik malomkő mikrofilológiai súrlódását.              

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr8215712008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lupy67 2020.05.22. 13:26:11

Nem lesz gázáremelés!!!
Mit nem lehet ezen érteni?

szobatars 2020.05.22. 16:36:00

@Lupy67:
2009 Fidesz, népszavazás a kórházi ágyak számának csökkentése (kb. 15.000 ágy)ellen.
"A kórházi ágyak 60%-át (kb. 36.000 ágy) kell felszabadítani április 15-ig."
"Valójában a kórházi ágyak 2%-át kellett felszabadítani, mert a többi (kb. 34.500) nem volt használatban." (Orbán Viktor)
"Soha nem volt szó a kórházi ágyak felszabadításáról." (Kásler Miklós)

Mit nem lehet ezen érteni?

szugera bácsi 2020.05.22. 17:52:11

Nagyon is adekvát volt az idézet Varga részéről, amellyel a brüsszeli bürokratikus elit önkénye ellen tiltakozik.
Lendvai néni meg új gazdáit védi.

fideszes Bróker kormány 2020.05.22. 19:51:06

@szugera bácsi:

Lendvainak mindig is az EU volt a gazdája. Ennek a Vargának meg Putyin. Melyik a jobb, ki vitte többre a történelemben?

Varga egyébként valami hihetetlen elvakult imádója Orbánnak és a történelmi vakeszméjének. Vargának semmi más közéleti megnyilvánulása nincs, mint az ostoba 2-3 mondatos fideszes panelpropaganda (Brüsszel, támadás) állandó felmondása, láthatóan ezért tartják.

Varga maga se tudja magáról, hogy ő csak egy eszköz a Putyin irányította Orbán kezében.

Világít a torony 2020.05.22. 20:03:49

Cenzorina vs. kormányszáj. Tényleg?

Matyika Ápolója 2020.05.22. 21:13:25

És ki tiltja meg bárkinek, hogy Lendvai Ildikót belájkolja a facebookon? Öreg, ezt a picsogást amit leműveltek.

DFK 2020.05.23. 05:28:20

Milyen ügyesen próbálja a poszter tisztára mosni Lendvai Ildikó múltját. Úgy mutatja be, mintha csupán egy rendező művelt lány lett volna. A cenzorként töltött múltat elhallgatva. Pedig ez utóbbi fontos, hiszen pont emiatt nincs erkölcsi alapja megszólalni, meg ez súlytalanítja a szavait. Pláne milyen alapon mer elnyomásról beszélni...

DFK 2020.05.23. 05:32:34

@szobatars: Csakhogy a felszabadított ágyakat elkezdték visszaadni, azokat ideiglenesen funkcionálták át, ha olasz jelleget öltött volna fel a járvány. A szocik meg 15000 ágyat számoltak fel végleg. De hát egy baloldaliak nincs annyi agya, hogy lássa a különbséget.

DFK 2020.05.23. 07:37:05

@János551: tudom, fáj a balosoknak, hogy nem lett sok ezer halott, nem a folyosón fulladtak meg, mint az olaszoknál. Pedig mekkora esély lett volna...

jandera 2020.05.23. 08:37:14

@DFK: Hogy te mekkora barom vagy!!!

szugera bácsi 2020.05.23. 10:08:46

@fideszes Bróker kormány: Valóban mindig is az EU lett volna a gazdája? Vajon Petőfi mit szólt volna a szovjet megszálláshoz, vagy Aczél bácsihoz? Lendvai posztja különösen pofátlan annak tudatában, hogy évtizedekig szolgálta az állampárti diktatúrát.
Okos Kati(Ildi) megpróbálta eljátszani a kioktató irodalom tanárnénit, fitogtatva műveltségét. Egész posztjának alapja az, hogy jelenleg Magyarországon önkényuralom van, ami persze ostobaság.

morph on deer 2020.05.23. 12:15:26

@DFK:
“ A cenzorként töltött múltat elhallgatva. Pedig ez utóbbi fontos, hiszen pont emiatt nincs erkölcsi alapja megszólalni, meg ez súlytalanítja a szavait. ”

Na mesélj picim, kit, mikor és hol “cenzúrázott” ?
Tudod: név, dátum, kiadó, meg ilyesmik. Csak az erkölcsi alapod miatt, nehogy csupán egy súlytalan fideszes csicska benyomását keltsd, ha megszólalsz. Mint most.
Szóval?

morph on deer 2020.05.23. 12:28:39

@szugera bácsi:
“ Vajon Petőfi mit szólt volna a szovjet megszálláshoz, vagy Aczél bácsihoz?”

Az még hagyján, hogy a szovjet megszálláshoz mit szólt volna, de képzeld el, ha megtudja, hogy a mi drága nemzetthy és (horog)keresztény miniszterelnökünk egy korábbi KGB-s tiszt odaadó cselédjeként jeleskedik, kiszolgáltatva azt a bizonyos “magyar hazát“..!

Amúgy Aczél bácsival kiválóan szót tudott volna érteni, tekintve, hogy Aczél bácsi nem egy levitézlett focihuszár, hanem egy művelt ember volt, művelt emberek pedig megtalálják a szót.
Hát így.

Matyika Ápolója 2020.05.23. 13:47:07

@jandera: pedig tényleg úgy néz ki, mintha ez lenne a bajotok...

Fikalnyik Eugén 2020.05.23. 13:53:20

"A kormánynak és az igazságügyi tárcának elsősorban azzal kellene most foglalkoznia, hogy levonja a személyi konzekvenciákat a rendőrség által sorozatosan elkövetett egyértelmű és nyilvánvaló törvénytelenségekből – nyilatkozta lapunknak Kövér László. A fideszes politikus szerint a múltat nem lehet azzal orvosolni, ha a saját szájuk íze szerint igazítják ki a jogszabályokat. – Amennyiben túl lennénk a felelősségre vonásokon, lehetne vitatkozni, kell-e egyáltalán módosítani a szabálysértésről és a gyülekezésről szóló törvényt – jegyezte meg, de hozzátette, hogy legkevésbé sem Gyurcsány Ferenc és barátainak diktatórikus berendezkedéséhez kell igazítani a jogszabályokat. Mérhetetlenül felháborító a kormány leplezetlenül arrogáns magatartása, hiszen lábbal tiporják a jogrendet, s amikor mindez kiderül, akkor saját törvénytelen intézkedéseikhez akarják igazítani a törvényeket – hangsúlyozta Kövér László, aki szerint a szabálysértési jogszabály módosítása egy sor alkotmányossági kérdést is felvet."
MN, 2007. január 12.

Zöldi László 2020.05.23. 13:59:28

@Matyika Ápolója: "bajotok". Mintha Ön megbízásból terelné össze a hozzászólók közül azokat, akik merőben más véleményen vannak. Ne a maga helyzetéből induljon ki! Abból inkább, hogy ők nem politikai erőközpontot képviselnek, hanem saját magukat. Ha vitatkozik valakivel, ad hominem fogalmazzon! Előre is köszönöm.

szugera bácsi 2020.05.23. 22:28:41

@morph on deer: "egy korábbi KGB-s tiszt odaadó cselédjeként jeleskedik, kiszolgáltatva azt a bizonyos “magyar hazát“"

Kire gondolsz? Csak nem Gyurcsány(i)ra, aki úgy hatszor járt Vlagyimir Vlagyimirovicsnál Moszkvában, majd eladta az oroszoknak a Mol-t.

szugera bácsi 2020.05.23. 22:38:52

@morph on deer: "Amúgy Aczél bácsival kiválóan szót tudott volna érteni, tekintve, hogy Aczél bácsi nem egy levitézlett focihuszár, hanem egy művelt ember volt, művelt emberek pedig megtalálják a szót."

Hát ez tuti biztos. Különösen, ha valamelyik cenzorkájával kihúzat bizonyos sorokat, esetleg nem engedi megjelenni valamelyik versét. Te vagy nem éltél abban a rendszerben, vagy nagyon is jól érezted magadat a puha diktatúrában. Komolyan mondom, szánalmasak fenti soraid.

Severo 2020.05.24. 13:24:58

Lendvai Ildikó és Varga Judit két nagyon különböző korosztályhoz tartozik.
Míg Varga Judit korosztálya aktívan követ, lájkol, hozzászól a tartalmakhoz, addig Lendvai Ildikó korosztálya ezt sokkal visszafogottabban teszi. Ők a "leskelődők" közé tartoznak inkább az interneten. Olvasnak, véleményt formálnak, de nem követnek, nem lájkolnak, és igen ritkán szólnak hozzá a bejegyzésekhez.
Sokan nem is Facebook-oznak, mert sok szempontból igen károsnak tartják azt a közösségi oldalt. Kívülről olvasnak ott is.

Mikulás Anna 2020.05.26. 15:17:51

@morph on deer:
Na, picinyem akkor segítek egy kicsit @DFK-nak, mert túl nagy az arcod.

Hol, kit és mikor cenzúrázott Lendvai Ildikó:

"A rendszerváltás előtt
1969 és 1972 között a budapesti Móra Ferenc Egészségügyi Szakközépiskola tanára volt, majd 1974-ig a Keszthelyi Agrártudományi Egyetem[1] filozófia tanszékének tanársegédeként dolgozott. 1974-ben lépett be az Magyar Szocialista Munkáspártba, és a KISZ Központi Bizottsága kulturális osztályán dolgozott, majd 1981 és 1984 között az MTA aspiránsa volt. 1984-től 1989-ig az MSZMP KB tudományos, közoktatási és kulturális osztályán dolgozott előbb munkatársként, majd alosztályvezetőként, 1988–89-ben osztályvezető-helyettesként."

Arra, hogy mit "dolgozott" egy ambiciózus kollegina az MSZMP KB Tudományos, közoktatási és kulturális osztályon, igen, igen jó fizetésért, azt a Tiszatáj ügyében folytatott kutatásokban lehet olvasni - de, hogy ne kelljen magad átrágni a teljes szövegen (még megártana) kiemelem a legfontosabbat:

"II. A vidéki irodalmi folyóiratokat több szinten ellenőrizték, felügyelték, s ha kellett, közvetlen beavatkozással irányították. A lapokkal kapcsolatban érintett volt nemcsak az illetékes megyei pártszerv és tanács, hanem a Művelődési Minisztérium, a Központi Bizottság Tudományos, Közoktatási és Kulturális Osztálya (TKKO), valamint a Minisztertanács Tájékoztatási Hivatala is. Legfelsőbb szinten pedig a KB Titkárság és a Politikai Bizottság. A TKKO-n keletkezett, illetve ide került számos irat közül azokat a feljegyzéseket, tájékoztatókat, leveleket válogattuk ki, melyek a szóban forgó ügyben a leginkább informatívak."

A teljes dokumentumot itt tekintheted meg: home.hu.inter.net/kortars/0107/muller.htm

A rendszerváltás fintora, hogy Lendvai Ildikó kedvelt publicistája annak az újságnak, aminek az a neve, hogy Népszava.

Nemcsak Gyurcsány Ferencnek vastag a bőr a képén, hanem Ildikó asszonynak is, még akkor is, ha igyekszik botoxszal lazítani...