Médianapló

Médianapló - "A kormány és az ellenzék közös karanténban köhög egymásra"

2020. május 17. 14:28 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Karácsony Gergely borongott, Szijjártó Péter skandinávozott, Farkasházy Tivadar és Lakner Zoltán orbánozott, Ferge Zsuzsa rendszerezett, Csányi Vilmos vírusozott és Csank János karanténozott. Lefülelt mondatok.

 

A kormány és az ellenzék közös karanténban köhög egymásra. (Dalos György író, Mozgó Világ, 2020/5.)

Ne gondolja magáról se a dán, se az izlandi, se a finn, se a norvég, se a svéd külügyminiszter, hogy jobban tudja a magyarokról, hogy mi a jó a magyaroknak. (Szijjártó Péter külügyminiszter, Facebook.com, május 10.)

Ez nem diplomácia, ez állami szintre emelt trollkodás. (Szele Tamás újságíró, Forgókínpad.blog, május 10.)

Ha egyáltalán van esély arra, hogy korábban nem gondolt események bekövetkezzenek, akkor az most van. (Török Gábor politológus, Nyugat.hu, május 11.)

Az állam annyi, mint nemzetállam, s innen már csak egy lélektani ugrás a haza. (Galló Béla szociológus, Mozgástér.blog, május 11.)

Az Európába cihelődő debilitás ágaskodik. (Friss Róbert újságíró, Népszava, május 12.)

Jelenleg a magyarság a legüldözöttebb népcsoport Európában. (Bajkai István Fidesz-politikus, Heti TV, május 12.)

Ha szakításra kerülne a sor, igazából nem a Fidesz fog kilépni a Néppártból, hanem a Néppárt a Fideszből. (Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, Magyar Hírlap Online, május 12.)

A „Ne írd alá, János!” reménytelen fohászkodás egy súlytalan pozícióban lévő súlytalan emberhez. (Ésik Sándor publicista Áder Jánosról, Azonnali.hu, május 12.)

Talán ki kellett volna festeni a szemem, gondolom a villamoson. Az arcomat úgyis eltakarja a maszk. (Rapai Ágnes költő, Facebook.com, május 12.)

A koronavírusból geopolitikai jelenség lett, mivel a kommunikáció lehetővé teszi, hogy órákon belül megtudhassuk, 20 ezer kilométerrel arrébb mi történik. (Csányi Vilmos magatartáskutató, Zalai Hírlap, május 13.)

Az átcsoportosítás lánykori neve megszorítás. (Surányi György közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke a járvány-költségvetésről, ATV, május 13.)

Orbán azért hangsúlyozza központi szerepét, mert politikailag nyerhetőnek ítéli a helyzetet. (Lakner Zoltán politológus, hvg.hu, május 13.)

Orbán hatalmi rendszere zsarnokság. (Ripp Zoltán történész, Magyar Narancs, május 14.)

Az embertelenség a rendszer lényege. (Ferge Zsuzsa szociológus, 168 Óra, május 14.)

Vélemény nem lehet rémhír. (Somogyi Zoltán szociológus, Facebook.com, május 14.)

Orbánt tízéves mondataival szokták szembesíteni, Cecíliát tíznapossal is lehet. (Farkasházy Tivadar újságíró, Újnépszabadság.com, május 15.)

A mi időnkben is volt karantén, az edzőtábor. (Csank János volt labdarúgó szövetségi kapitány, Index.hu, május 15.)

Egy siker lehet véletlen, több nem. (Náray Tamás divattervező és író, Magyar Hang, május 15.)

Nem az eszköz, ami a gondokat okozza, hanem akik az eszközt használják. (Sajó András jogtudós a Facebookról, 24. hu, május 15.)

Cudar évek jönnek. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, Népszava, május 16.)

Soha nem látott helyzet van a gazdaságban, az áprilisi adatok letaglózóak lesznek. (Schanda Tamás innovációs államtitkár, Portfolió.hu, május 17.)

 

 

3 komment
süti beállítások módosítása