Médianapló

Médianapló - Karácsony: "Ne csak a tisztekről beszéljünk, hanem a tesztekről is"

2020. április 19. 15:09 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor akciózott, Török Gábor orbánozott, a volt miniszterek közül pedig Csillag István kormányzott, Juhász Ferenc vírusozott és Kökény Mihály  cecíliázott. Lefülelt mondatok.

 

A kormányzati intézkedések szinte megfojtják az önkormányzatokat. (Kabai Domokos Lajos újságíró, Bekiáltás.blog, április 13.)

A kormány jobban fél az ellenzékvírustól, mint a koronavírustól. (Juhász Ferenc szocialista politikus, ATV, április 13.)

Minden idők leggyengébb tiszti főorvosa. (Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter Müller Cecíliáról, Facebook.com, április 13.)

Próbáltunk megfelelni a nagyon nehezen követhető utasításoknak. (Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet leváltott főigazgatója, YouTube.com, április 13.)

Személyében egy konzervatív, elkötelezett jobboldali, mélyen hívő keresztény embert és egy kiváló szakembert tisztelhetünk. (Szepesi András orvos-menedzser Cserháti Péterről, Weborvos.hu, április 14.)

Tisztáldozatot hozni még sakkban is kockázatos, háború időkben meg roppant veszélyes. (Rácz Jenő volt egészségügyi miniszter, Népszava, április 14.)

Orbánnak annyi köze van a konzervativizmushoz, hogy időnként eszik konzervet. (Oláh Gábor gasztroblogger, Blog.hu, április 14.)

Az ellenzék nem számít. (Tamás Gáspár Miklós filozófus, ATV, április 14.)

A pandémia első pillanatában kiderült, a kormány Kásler Miklóssal nem tud erőt sugározni. (Élő Anita újságíró, Válaszonline.hu, április 15.)

Azok az országok tudnak úrrá lenni a helyzeten, ahol van vita, visszabeszélés, anyázás a hatalommal. (Lányi András ökofilozófus, Válaszonline.hu, április 16,)

A kormány most azonnal semmit sem ad. (Csillag István közgazdász, volt gazdasági miniszter, 168 Óra, április 16.)

A többi betegség nem veszi figyelembe, hogy járvány van. (Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, ATV, április 16.)

Orbán a járványt alapvetően 2022 felől nézi. (Török Gábor politológus, Magyar Narancs, április 16.)

Háború idején még sose kergettek el diktátort. (Kereszty András újságíró, Újnépszabadság.blog, április 16.)

Egy nagy, katonai akció kellős közepén vagyunk. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, április 17.)

Ne csak a tisztekről beszéljünk, hanem a tesztekről is. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, Facebook.com, április 17.)

Megvan az esélye, hogy a járvány beleég a viselkedésünkbe. (Kende Anna pszichológus, Magyar Hang, április 17.)

Ma már tudjuk, hogy az illegális migránsinvázió legalább annyira veszélyes, mint a koronavírus. (Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum elnöke, Magyar Hírlap Online, április 18.)

A jó döntések most erénnyé, a rossz döntések pedig bűnné változhatnak. (Fricz Tamás politológus, Magyar Nemzet, április 18.)

Ha nem is olyan, mint máskor, de azért lesz nyarunk. (Merkely Béla szívsebész, a Semmelweis-egyetem rektora, PestiSrácok.hu, április 18.)

Lelassult az életünk. (Váradi Júlia műsorvezető, Klubrádió, április 19.)

3 komment
süti beállítások módosítása