Médianapló

Médianapló - Gálvölgyi: "A bizonytalanság is fertőz"

2020. április 12. 13:03 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán konténerezett, Gyurcsány orbánozott, Fekete-Győr háborúzott, Békesi focistázott, Parragh pedig sajnálkozott. Lefülelt mondatok.

 

Ez bizony halottnak a csók. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus az Orbán-csomagról, Facebook.com, április 6.)

Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni. (Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, ATV, április 7.)

Bizalmi kérdés, hogy elhiszik-e nekünk, amit mondunk. (Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Mandiner.hu, április 7.)

A koronavírus óta Magyarország köztársasági elnöke tulajdonképpen Győrfi Pál lett. (Fekő Ádám újságíró, Azonnali.hu, április 7.)

Ez a váratlan sokk elég rossz állapotban találta az országot. (Balázs Péter volt külügyminiszter, Válaszonline.hu, április 8.)

A válságkezelő csomag logikája, hogy a „családbarát” kormány a családoknak szinte semmit sem ad, a cégeknek viszont annál többet. (Pogátsa Zoltán közgazdász, Mérce.hu, április 8.)

Centralizálásra használja fel a kormány azt a többlethatalmat és alkalmat, amit az élet tett eléje. (Bod Péter Ákos volt gazdasági miniszter, 444.hu, április 8.)

Ő a járványt is kontrollálni akarja. (Paul Lendvai bécsi újságíró Orbán Viktorról, Klubrádió, április 8.)

Szamuely Tibor és Robespierre „szerelemgyerekeként” viselkedik. (Kacsoh Dániel újságíró Jakab Péter Jobbik-politikusról, Magyar Hírlap Online, április 8.)

Kádár János Sztálinnál kezdte az ipart, Gorbacsovnál végezte. (Buják Attila újságíró, 168 Óra, április 9.)

I. Viktor. (Kabai Domokos Lajos újságíró, Bekiáltás.blog, április 9.)

Az eddigi hidegháborús helyzetből nyílt háborúra váltott a kormány. (Fekete-Győr András Momentum-politikus, Magyar Narancs, április 9.)

Az ápolónőknek adjunk havi három milliót, a focistákat pedig este, az erkélyen tapsoljuk meg! (Békesi László volt pénzügyminiszter, Facebook.com, április 9.)

A bizonytalanság is fertőz. (Gálvölgyi János színész, Fidelio.hu, április 9.)

A populista erők olyanok, mint a vírus. Hatnak, hatnak, de közben ellenanyagot termelnek. (Ara-Kovács Attila DK-politikus, Klubrádió, április 10.)

A vírus is valami életdarabka, amelyik most belőlünk akar élni. (Bogárdi Szabó István református püspök, InfoRádió, április 11.)

Elkezdődött a napi száz fertőződés és nyolc-tíz halott időszaka. (Ésik Sándor publicista, Azonnali.hu, április 11.)

Ilyet akarok látni máshol is. (Orbán Viktor miniszterelnök Kiskunhalason, a konténeres járványkórházban, Baon.hu, április 11.)

Az ellenzék még ilyen helyzetben is tudott szavazatokat veszíteni. (Litkai Gergely humorista, Népszava, április 11.)

A mai ellenzék olyan, amilyen. (Palotás János közgazdász, volt MDF-politikus, 24.hu, április 11.)

Az alkotmányos jogállam homlokzatáról Orbán Viktor leverte a vakolatot. (Tamás Gáspár Miklós filozófus, Mérce.hu, április 12.)

komment
süti beállítások módosítása