Médianapló

Médianapló - Balog Zoltán: "Gyülöletkeltésben sokkal jobb a baloldal"

2020. február 09. 16:30 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán okoskodott, Kövér parlamentezett, Németh Szilárd fegyverkezett, Pokorni és Kunhalmi nyírőzött, Vidnyánszky pedig sorosozott. Lefülelt mondatok.

 

Nem a választást - az országot kell megnyerni. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, Mozgó Világ 2020/1)

Soros úgy ad pénzt, hogy azért kér valamit cserébe. (Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója, Népszava, február 3.)

Ez libatömés. (Arató László, a Magyartanárok Egyesületének elnöke a Nemzeti Alaptantervről, ATV, február 3.)

Jelen formájában a Nemzeti Alaptanterv nem más, mint a kultúrharc egyik eszköze. (Bárány Balázs történelemtanár, Azonnali.hu, február 3.)

A mai focista kudarcokban nő fel. (Sallói István volt válogatott labdarúgó a magyar fociról, Klubrádió, február 3.)

Gyűlöletkeltésben sokkal jobb a baloldal. (Balog Zoltán volt emberi erőforrás miniszter, Index.hu, február 4.)

Nem szabadna Wass Albertet és Nyírő Gyulát betenni. (Kunhalmi Ágnes szocialista politikus a Nemzeti Alaptantervről, ATV, február 4.)

Az irodalmi infrastruktúrát rakjuk össze. (Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, 888.hu, február 4.)

Mit keres egy kulturális intézmény élén egy verőember? (Lévai Júlia újságíró, Facebook.com, február 5.)

A kormány által nagy kínlódással előállított agyhalál. (Szénási Sándor műsorvezető a Nemzeti Alaptantervről, Klubrádió, február 5.)

Az a nyerő ellenzék, amely az ellentétek ellenére is összekapaszkodik. (Vadai Ágnes DK-politikus, ATV, február 5.)

A szlovák pártok magyarul tanulnak. (Nagy Dávid felvidéki politikus a választási kampányról, Magyar Rádió, február 5.)

Sorsdöntő meccsek előtt álló válogatottunk két kulcsemberéről mondta ki a klubjuk, hogy már nem kellenek. (Pajor-Gyulai László újságíró Dzsudzsák Balázsról és Kádár Tamásról, Délmagyar.hu, február 5.)

A Fidesz apparátusát nem békére tervezték. Csatázni, győzni tud, de békésen gazdálkodni nem. (Szele Tamás újságíró, Zónapörkölt.com, február 6.)

Lényegében megszűnt a parlamenti párbeszéd. (Kövér László Fidesz-politikus, az országgyűlés elnöke, Mandiner.hu, február 6.)

Tájainkon a kultúra nemzetmegtartó és identitásképző szerepe hangsúlyosabb, mint a konszolidált nyugaton. (Inkei Péter kultúrakutató, Magyar Narancs, február 6.)

A szövegben 369-szer fordul elő a nemzet kifejezés, Európát jóval kevesebbszer említi, míg jelenünket, a globalizációt 51 alkalommal. (Trencsényi László, a Magyar Pedagógus Társaság ügyvezetője a Nemzeti Alaptantervről, 168 Óra, február 6.)

A mostani hatalom hiába tölti tele az irodalomkönyveket olyan szerzőkkel, akiket ő választ ki, a fiatalok átlapozzák. (Vámos Mikós író, Magyar Hang, február 7.)

Nyilas is tud jó regényt írni. (Pokorni Zoltán Fidesz-politikus, volt oktatási miniszter Nyírő Józsefről, Index.hu, február 7.)

Náci írók is bekerülhetnek egy tantervbe - ha zsenik. (Kardos András esztéta, Facebook.com, február 8.)

A kis országok nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyenek okos vezetőik. (Orbán Viktor miniszterelnök, Hír TV, február 8.)

Korda György a legjobb magyar sportriporter. (Spiró György író, ATV, február 9.)

 

2 komment
süti beállítások módosítása