Médianapló

Médianapló - "Minden botrány egy kicsit levesz a Fidesz táborából"

2019. október 27. 15:33 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Gyurcsány és Orbán borkaizott, Kövér fideszezett, Schiffer ellenzékezett, Lendvai pedig köztársaságozott. Lefülelt mondatok.

 

Most jutott el százezrekhez, hogy ezek vizet prédikálnak, és bort isznak. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök a Borkai-ügyről, ATV, október 21.)

Táblás ház volt ma a legnagyobb fővárosi cirkuszban. (Simkó János újságíró Hadházy Ákos parlamenti akciójáról, Facebook.com, október 21.)

Azt veszem észre, hogy a baráti köröm átalakult emlék- és márványtáblákká. (Varnus Xavér orgonaművész, Hajdú Online, október 22.)

A Borkai-üggyel veszítette el a Fidesz a politikai szüzességét. (Komlódi Gábor ügyvéd, ATV, október 22.)

A Fidesz ösztönösen zseniálissá alakult képződmény. (Kövér László, az országgyűlés elnöke, Index.hu, október 23.)

Ha nem is megtölt, de bárhol képes megépíteni egy stadiont. (Herczeg Márk újságíró Orbán Viktorról, 444.hu, október 23.)

Elhitte, hogy mindent ő tud a legjobban, és csak zavarná a sok okoskodó. (Vajda Mihály filozófus Orbán Viktorról, 24.hu, október 23.)

Az alapállás itt az, hogy Magyarországon életjelet mutatott a demokrácia. (Simonyi András Amerikában élő diplomata az önkormányzati választásról, Klubrádió, október 24.)

Egy tetszhalott ellenzék helyett nem kell vudubábukat szurkálni. (Schiffer András volt LMP-politikus, Magyar Nemzet Online, október 25.)

Újra van ellenzék. (Szánthó Miklós, a KESMA-kuratórium elnöke, Origo.hu, október 25.)

A viszketegségi verseny lezárult, az eredmény az, hogy az ellenzék csak egységben értelmezhető. (Tóta W. Árpád publicista, hvg.hu, október 25.)

Az összefogáson - a remélt és megszerzett pozíciók elosztásán - túl nem látok semmiféle ellenzéki stratégiát. (Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Mérce.hu, október 25.)

Nem nevezném felemelőnek a hatást, amit az emberekre gyakorol. (Orbán Viktor miniszterelnök a Borkai-„faktorról”, Magyar Rádió, október 25.)

Minden botrány egy kicsit levesz a Fidesz táborából. (Urbán Ágnes médiakutató, Magyar Hang, október 25.)

Talán érdemes volna a sokszínű ellenzéki szövetséget Köztársaságpártnak nevezni. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Népszava, október 26.)

Az MSZP-nek vége. (Révész Sándor újságíró, hvg.hu, október 26.)

Az a jó, amikor a sok gazember egymást korlátozza, és mi őket. (Tóth Szilárd János politológus a magyar politikusokról, 24.hu, október 26.)

Belőlem a Fidesz örök kamaszt csinál. (Fiala János műsorvezető, ATV, október 26.)

Borkai ügye nem az egész Fideszt jeleníti meg, de föllebbentette a fátylat az egészről is. (Pápai Gábor karikaturista, Facebook.com, október 26.)

Orbán politikailag ma már nem jó arc. (Kovács Zoltán újságíró, HírKlikk.hu, október 27.)

Mi vagyunk Európa legkövérebb népe. (Forgács Attila gasztropszichológus, Klubrádió, október 27.)

2 komment
süti beállítások módosítása