Médianapló

Médianapló - Az ellenzék miért puzsérozik?

2018. november 15. 09:23 - Zöldi László

A publicista nevét Tóth Ákos igésítette a 168 Óra mai számában. Hozzáfűzte, hogy az ellenzék előválasztásozik is. Lehetséges, hogy azért fejtegette mindezt, mert ugyanazokat a tévéműsorokat látta, mint e sorok írója?

Huszonnégy órán belül háromszor került terítékre Budapest sorsa. A stúdióbeszélgetéseken olyan politikusok vettek részt, akik érdekeltek a főváros jövőjében. Közülük ketten (Horváth Csaba és Karácsony Gergely) az MSZP, illetve a Párbeszéd főpolgármester-jelöltjei, és csakugyan előválasztáson döntenék el, melyikük legyen Tarlós István kihívója. A harmadik, Kunhalmi Ágnes az MSZP-parlament, a Választmány elnöke. Nemrég még a legnépesebb szocialista pártszervezet, a budapesti vezetője volt, az országgyűlésbe pedig egy fővárosi választókerület képviselőjeként jutott be.

Nemcsak élő adásban hallgattam, hanem vissza is néztem őket. Feltűnt, hogy a háromnegyed óra alatt minden második percben szóba jött Puzsér Róbert. Nevét huszonegyszer említették, Horváth Csabáét tízszer, Tarlós Istvánét nyolcszor, Karácsony Gergelyét hétszer és Sermer Ádámét kétszer. A legutóbbi az alig létező Liberális Pártot képviseli, és szemernyi esélye sincs a győzelemre. Tarlóst most szintén hagyjuk, mert a páholyban üldögél, és figyeli a vetélytársak kampányolását. Minél többször emlegetik Puzsért, annál kevesebb esélyük lesz a kormánypárti főpolgármester leváltására.

A két ellenzéki párt hiába döntené el a jelölt személyét előválasztással, ha versenyben marad egy harmadik is, aki megosztja a Tarlóssal elégedetlen szavazókat. Ilyenkor a nyilvánosság fórumaira meghívott politikusok jobban járnak, ha bagatellizálják a civil jelöltet, mondván: igen, ő is indul, de inkább arról beszélnénk, hogy mit csinálnánk, ha a budapestiek kettőnk közül választanák a jelenlegi főpolgármester kihívóját. Ehhez képest tegnapelőtt este Karácsony Gergely és tegnap reggel Horváth Csaba megszólaltatásakor húsz alkalommal hangzott el Puzsér neve. Pártember vetélytársai megtették neki azt a szívességet, hogy agyba-főbe emlegették.

Tegnap estére annyiban változott a helyzet, hogy Kunhalmi Ágnes megtanulta a kommunikációs leckét. A műsorvezető kérdésére egy legyintéssel elintézte a számára-számukra nem kívánatos jelöltet, és hétszer hozta szóba a saját pártjáét, a szövetséges párt emberét pedig kétszer. Harcias dicséreteivel feljavította ugyan a statisztikát, de a huszonnégy órás előversenyt úgy nyerte az önjelölt Puzsér Róbert, hogy nem is volt jelen.

2 komment
süti beállítások módosítása