Médianapló

Médianapló - MSZP, a személyzetis

2018. február 13. 10:49 - Zöldi László

Gőgös Zoltán a mezőgazdaságban megtanulta, hogy csak az arathat, aki vetett is. Ahogy elnézem, az újságírók tisztelik benne a szorgalmas politikust, aki felszántja (végigjárja) az országot. Tetszik, hogy nem fűlik foga a számításhoz. Igazán kár, hogy a számolás nem a legerősebb oldala.

Arra a kérdésre, hogy a közelgő választáson milyen szereplést vár a pártjától, azt válaszolta egy tévéműsorban, hogy 40 százalékot is kinéz belőle. Igen ám, de a következő kérdésre, hogy az MSZP-Párbeszédhez miért nem írják kötőjellel a Magyar Liberális Pártot, azt felelte: velük nem lehet a Párbeszédhez hasonló szerződést kötni, mert akkor már nem 10, hanem 15 százalékot kéne elérniük. Azt már én fűzöm hozzá, hogy ha a 15 nem jönne össze, akkor az MSZP kimaradna a parlamentből. Hm. Gőgös a 10-ben még bízik, a 15-ben már nem? Közben pedig 40-ben reménykedik?

A jelek arra utalnak, hogy egy hajdan nagy párt küszködik a kispártisággal. Nem akarja tudomásul venni, hogy elenyészett a befolyása, és a szétaprózódott ellenzék pártjai nem lépnek vele szövetségre, kivéve a Karácsony Gergely, illetve a Fodor Gábor köré tömörülteket. Az alig mérhető liberálisok jól jönnének csöndestársnak, de a nyilvánosság előtt már nem vállalja őket az MSZP. Talán nem is vállalhatja, ebből azonban korántsem következik, amit Gőgös Zoltán egy másik műsorban kotyogott ki. Elismerte, hogy az MSZP kongresszusi küldöttjei nem véletlenül hagyták ki Fodor Gábort a 106-os képviselő-jelölti listáról. Ha ugyanis a liberális pártelnök neve olvasható lenne, akkor párttársa, a 15. (befutó) helyre tett Bősz Anett még képes volna átadni neki az országgyűlési mandátumot.

Az őszinte szocialista politikus értelmezését hitelesítette Hiller István. Az MSZP-választmány elnöke szintén kifejtette, hogy Fodor Gábort nem felejtették le a listáról, hanem kihagyták. Talán nem is indokolatlanul, mindazonáltal a jelenségnek van egy másik olvasata. Még nem felejtettük el, hogy néhány hónapja a szocialista miniszterelnök-jelölt közös listát kezdeményezett a Demokratikus Koalícióval, de nem kért az elnökéből, Gyurcsány Ferencből. Botka László beleszólt tehát egy másik párt személyi ügyeibe. Azóta annyit változott a helyzet, hogy a Magyar Liberális Párt támogatottsága nem éri el az egy százalékot, vele még szerződni sem érdemes. Az MSZP azonban változatlanul beleszól egy másik párt személyi ügyeibe. A különbség csak az, hogy Botka még nem választotta ki a DK új elnökét.

2 komment
süti beállítások módosítása