Médianapló

Médianapló - Ma este a bandák elözönlik-e a siófoki Petőfi-sétányt?

2016. július 24. 09:52 - Zöldi László

Olvasom a Somogyi Hírlapban, hogy a siófoki polgármester összekülönbözött a helyettesével. A független polgármestert bosszantotta, bőszítette, dühítette, idegesítette, nyugtalanította, zavarta, hogy a Balaton fővárosából kivonták a készenléti rendőrséget. A kormánypárti alpolgármestert pedig az bosszantotta, satöbbi, hogy a főnöke megjelent az ő sajtótájékoztatóján, és nem akarja megérteni, hogy a déli határszélt elözönlötték azok a fránya migránsok, ezért van szükség az ország különböző részeiből odaküldött hatezer rendfenntartóra.

Mindkét várospolitikus tud valamit, amit nem kötöttek a nyilvánosság orrára. A polgármester azt, hogy mi szokott történni a siófoki Petőfi-sétányon, a nyáron százezresre duzzadt település vigalmi negyedében. Meg-megjelennek a környékbeli bandák, és a maguk szelíd, visszafogott módján kérik a szórakozóhelyek tulajdonosaitól, ugyan ajánljanak már föl nekik védelmi pénzt. Az alpolgármester azt tudja, hogy Orbán Viktor beszédet mondott a székelyföldi Tusnádfürdőn a migránskérdésről. Miközben összesen 1300-an várnak sorsukra a kiskunhalasi, bicskei, vámosszabadi és körmendi menekülttáborban, jelt adott a Brüsszelt figyelmeztető óriásplakátok kihelyezésére és az október 2-i népszavazást megelőző kampány indítására.

Mindezt e sorok írója azért idézi föl, mert nyaranta a családjával Széplakon szokott bérelni egy házat, amelyből rálátni a Parlament elöli Köztársaság térről kitelepített államfő, gróf Károlyi Mihály szobrára. Innen sétáltunk át a siófoki korzóra, ahol láttam részeg német fiatalokat verekedni ugyancsak részeg magyar huszonévesekkel. Láttam Enyingről és Fehérvárról érkezett bandákat is felvonulni – kopaszokat kigyúrva, börtöntetkókkal, aranylánccal, suhogó melegítőben. Láttam azt a háromperces videót is, amely azt mutatta, ahogy 150-200 bandatag elözönlötte a Petőfi-sétányt. A bámészkodó helybéliek és a szórakozni vágyó turisták ijedten rebbentek szét. A rendőrök pedig sehol, talán mert akkor is beosztották őket valami propaganda szempontból fontos országos akcióba.

A befolyásszerző felvonulást napra pontosan nyolc évvel ezelőtt örökítette meg a kamera. Amikor a jelenlegi polgármester volt Siófok hivatalból tehetetlen rendőrfőkapitánya. Nem vagyok gondolatolvasó, de nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy épp ezért toppant be hívatlanul az alpolgármester sajtótájékoztatójára, és a helyettesétől ezért lopta el a show-t.             

komment
süti beállítások módosítása