Médianapló

Médianapló - Gázos faktor

2013. szeptember 09. 09:51 - Zöldi László

A negyedik szériájába lépett X-Faktornak immár hagyományai is vannak. Kettőt figyeltem meg. Az egyik az, hogy érdemes az esélyesek közé feltolni egy cigány családból származó előadót, elvégre a romák ereiben zene és ritmus csörgedezik. Jót tesz a műsor nézettségének az is, ha a szervezők felkarolnak egy határon túlról érkezett fiatalembert, elvégre az elcsatolt területeken élő honfitársaink bensőségesebben élik meg a magyarságukat. Az idei összképet egy harmadik szín is tarkítja, az énekesek között feltűnt egy pornószínésznő.

 

Szabálytalan, de érdekes az arca, a huszonöt éves testét pedig éneklés közben előnytelen és bő ruha takarta. Mielőtt dalra nyitotta volna a száját, a színpad előtérében bejelentette az ország kíváncsi népének, hogy hajdanában, a „gyors pénz” reményében belekóstolt a „felnőttfilmezésbe”. Bizonyára tisztában volt azzal, hogy ha néhány év múlva, egy tévéműsorban lesz néhány százezer nézője, valaki előszedi a feledés homályából valamelyik pornózását. Arra jutott, hogy jobban jár, ha a nyilvános kitárulkozást megelőzi a nyilvánosság előtti kitárulkozással. Sejtelme beigazolódott, mert a coming out nyomán egy utánközlő portál föltette egyik filmjét, amely azóta kattintások tízezreit hozza más digitális fórumoknak is.

 

A számítógép képernyője előtt elég sokan érzékeltük, hogy mi rejlik a bő ruházat alatt. Egyébként a harmincperces film végsőkig lecsupaszított története anális aktus. Az első tíz perc után azért hagytam abba a nézelődést, mert azt vettem észre, hogy egyre nehezebben viselem egy szemlátomást kínlódó nő megaláztatását. Nem újdonság számomra, hogy a belekben gázok halmozódnak föl, ezektől azonban nem föltétlenül társaságban szoktunk megszabadulni. Márpedig a forgatócsoport röhögő hím tagjai arra biztatják az utcán fölszedett diáklányt, hogy nyugodtan szellentsen a kamerába. Bár a művelet kényes, mégsem tekinthető az önkifejezés örömteli formájának. Nem csoda, ha a pályakezdő pornószínésznő más lehetőséget keresett a benne rejlő képességek kimutatására.

 

Rutinos előadó ugyan, de könnyűzenei teljesítménye egyelőre nem győzött meg arról, hogy érdemes volt megelőznie az előéletét firtatók kaján kérdéseit. Mindazonáltal továbbjutása borítékolható. Máskülönben az X-Faktor következő szériájában nem sorolhatnánk a nézőszerző hagyományok közé a pornóságból való kitörést.    

3 komment
süti beállítások módosítása