Médianapló

Médianapló - Tétényi Évából miniszterelnök lesz?

2013. augusztus 29. 09:37 - Zöldi László

Harmadik éve hősiesen áll a vártán. Szinte az egész rendszer veri le rajta, hogy 2010 őszén, az önkormányzati választáson felülmúlta a Fidesz esztergomi polgármester-jelöltjét.

 

Kellemes a hangja, és határozottan, mégsem bántóan fogalmaz. Jó a sajtója. Leginkább a női riporterek adogatják kézről kézre, benne látják megtestesülni a hatalomgyakorlásban kiteljesedő asszonyiságot. Csupán az idén négyszáz idézetet szedtem össze az ellenzéki oldalon rétestésztaként nyúló miniszterelnök-jelölésről. Bajnai Gordon és Mesterházy Attila huzakodását tizennyolcszor tarkította egy harmadik név. Háromszor Tétényi Éváé, ebből két javaslat a Galamus véleményportálon látott napvilágot, egy pedig az ATV Egyenes beszéd című műsorában (mindkettőt nő szerkeszti).

 

De azt is észrevettem, hogy a baloldali médiumok szerint Tétényi Éva állítólag közösködik az esztergomi Jobbik-frakcióval. Ha így volna, akkor sem csodálkoznék rajta. A polgármester kisebbségbe szorult a Fidesz-frakcióval szemben, és a parlamentben rasszizmusáról ismert Jobbik vidéki sajátossága, egyúttal sikerének titka, hogy nagyon odafigyel a helyi ügyekre. Nem szép a képviselőtestületben elfogadni a szavazatát, bár néha talán szükséges. Ám a Tétényi Éva elleni karaktergyilkosság szándékát csak akkor kezdtem gyanítani, amikor belekeveredtem egy pártsajtóról szóló vitába.

 

Ma reggel furcsa információ látott napvilágot a Népszavában Bírálják Tétényit a szocialisták címmel. Kiderül belőle, hogy az MSZP esztergomi szervezete elégedetlen „a városban uralkodó fejetlenség láttán”, a buszpályaudvar előtt ugyanis kátyú tátong. Van még néhány száz település Magyarországon, szintén független polgármesterrel és buszmegálló előtti kátyúval, ők azonban nem kerülnek be a hírrovatba. S mert, ugye, a Népszava anyagilag függ az MSZP-től, óhatatlanul felötlik, hogy az információ nem egészen véletlen. Rögtön el is hessentem a feltételezést, hisz’ ugyanebben a lapszámban, jóval nagyobb terjedelemben, ráadásul a legolvasottabb sportrovatban invitál a szerkesztőség egy összejövetelre. Lám, a Médiapáholy vendége éppen Tétényi Éva lesz.

 

Az információkban gazdag újság kedvet csinált egy érdekesnek ígérkező közéleti személyiség megismeréséhez. Amúgy sem ártana, ha végre egyszer olyan ember irányítaná a kormányt, akinek van városvezetési gyakorlata. A polgármesteri és a miniszterelnöki szerepkör között csak léptékbeli a különbség.   

2 komment
süti beállítások módosítása