Médianapló

Médianapló - "Orbán Orbánja" (Lefülelt mondatok, 2024.10.13.-20.)

2024. október 20. 15:58 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor sikerezett, Schmidt Mária lobogózott, Gyurcsány Ferenc jobbított, Magyar Péter belsőzött, Hadházy Ákos magyarpéterezett, Lendvai Ildikó pedig sliccelt,

 

Nem jó blokkban vagyunk. Az észak-atlanti blokk az értékrendszerünk szerint nem a mi blokkunk. (Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, M5, október 13.)

A világon a mai napig egyedülálló tiltakozási forma a lyukas zászló. (Ámon Antal, a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének elnöke, Magyar Nemzet Online, 2024. október 14.)

Egy bon-mot esetében különösen fontos, kitől származik. (Babiczky Tibor író, Válasz Online, október 14.)

Tényleg azt hiszem, hogy Gyurcsány alatt jobb volt. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, ATV, október 15.)

Orbán Viktor mindaddig marad, amíg Gyurcsány Ferenc rehabilitálása meg nem történik. (Gréczy Zsolt DK-politikus, Népszava, október 15.)

Az önkormányzat szóból az „ön” nem tetszik a hatalomnak. (Magyar György ügyvéd, HírKlikk.hu, október 15.) 

Az influenszer-tüntetés azt jelentette, hogy van rendszerváltó kereslet, de nincs rendszerváltó kínálat. (Magyar Bálint szociológus, volt oktatási miniszter, Klubrádió, október 15.) 

Az óbaloldal elszigetelte magát. (Ágh Attila politológus, Népszava, október 16.)

Nehezen viseli a Rogán-művek, ha egy ellenzéki politikusnak vannak tökei. (Pottyondy Edina publicista, YouTube.com, október 16.)

A képviselő urat az ellenzék részének tekintem. (Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Magyar Péterről, Válasz Online, október 16.)

Belső ellenzék voltunk. (Magyar Péter tiszapárti politikus a Fideszről, Magyar Narancs, október 17.)

A rendszerváltás óta eltelt időszak első politikai elítéltjévé váltam. (Fekete-Győr András Momentum-politikus, Facebook.com,október 17.)

A költségvetés nagyon rossz bőrben van. (Bod Péter Ákos közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, Klubrádió, október 17.)

A legnagyobb baj velünk, hogy sikeresek vagyunk. (Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszeli hangulatról, Magyar Rádió, október 18.)

Európát megszégyenítették az Európai Parlamentben. (Dippold Pál publicista a strasbourgi vitáról, Magyar Hírlap Online, október 18.)

A lyukas zászló felmutatta azt a sebet, amit az idegen megszállás és a kommunista diktatúra a nemzetünk szívén ejtett. (Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója 1956-ról, Látószög.blog, október 18.)

1956 leértékelődik, akár egy nemzeti valuta. (Rainer M. János történész, 444.hu, október 18.)

Utazás a sliccek körül. (Lendvai Ildikó szocialista politikus a Magyar Péter elleni hadjáratról, Népszava, október 19.)

Az MSZP lesz a magyar politikai élet baloldali lelkiismerete. (Komjáthi Imre újonnan megválasztott pártelnök, Magyar Távirati Iroda, október 19.)

Azokban az országokban élnek jobban az emberek, ahol békén hagyják őket. (Dési János műsorvezető, Klubrádió, október 19.)

Orbán Orbánja. (Molnár Bálint publicista a miniszterelnök politikai igazgatójáról, Kolozsváros.com, október 20.)

komment
süti beállítások módosítása