Médianapló

Médianapló - Tíz mondat az üstökösről

2024. augusztus 10. 18:30 - Zöldi László

Ez az üstökös visszatér-e még? (Pünkösti Árpád újságíró az ellenzékbe szorult Orbán Viktorról, Népszabadság, 2002. augusztus 1.)

Én az „üstökös” szót Petőfire is ritkán mondom. (Körmendy Zsuzsanna publicista, Magyar Nemzet, 2002. augusztus 24.)

A századfordulót követő években politikai bravúrokat produkáló üstökös, Gyurcsány fényes pályája látványosan bukott el napjainkban. (Gallov Rezső újságíró, Népszabadság, 2009. április 28.)

Üstökösként érkezett, de hamarosan elvesztette arányérzékét: egyre inkább kezdtek megmutatkozni a személyi kultusz jelei. (Paul Lendvai bécsi újságíró Orbán Viktorról, Népszava, 2009. június 4.)

Gyurcsány üstökösként érkezett pártja élére, szinte semmiből, KISZ-ből, Demiszből, de leginkább az államkincstár felől, a hátsó ajtón. (Bíró Zoltán irodalomtörténész, az MDF első elnöke, Magyar Hírlap, 2011. október 3.)

Az ellenzék üstököse. (Kabai Domokos Lajos újságíró Márki-Zay Péterről, Bekiáltás.blog, 2021. október 24.)

Gyöngyösi Márton megérkezett a honi politikába, na nem üstökösként, inkább afféle öreg, szőrehullató kutyaként. (Bayer Zsolt publicista, Magyar Nemzet Online, 2022. július 4.)

A honi politikai paletta legfrissebb üstököse. (Forró Péter újságíró Magyar Péterről, Magyar Hírlap Online, 2024. március 18.)

Magyar Péter egy üstökös gyorsaságával tűnt fel a politikai életben. Olyan gyorsan jött, hogy még meg sem érkezett, máris ott volt. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, 2024. március 21.)

Az üstökös amilyen hirtelen bukkan fel, olyan hirtelen el is tűnik. (Medgyessy Péter volt miniszterelnök, Privátbankár.hu, 2024. április 24.)

komment
süti beállítások módosítása