Médianapló

Médianapló - Tíz mondat az olimpiáról

2024. július 15. 15:43 - Zöldi László

Egy őrületes gépezetbe táplálják be a sportolókat, hogy a világnak legyen tévéműsora. (Vitray Tamás riporter, Mai Nap, 1996. május 19.)

Az olimpiánál egyedülállóbb kulturális találkozó nem létezik a Földön. (Mocsai Lajos férfi kézilabda szövetségi kapitány, Heti Válasz, 2012. július 26.)

Az olimpia a globális sportipar legkelendőbb áruinak egyike. (Pető Péter újságíró, Népszabadság, 2012. július 28.)

A mostani olimpia már nem több saját magánál. Szórakozatás, beszédtéma-szolgáltatás, befektetés. (Fáy Miklós publicista, hvg.hu, 2012. augusztus 13.)

A megaolimpiák ideje lejárt. Nem fordulhat elő, hogy üres, elhanyagolt sportlétesítmények maradjanak a játékokat követően a városban. (Kulcsár Krisztián vívó világbajnok, a BOM-kuratórium tagja, Magyar Távirati Iroda, 2014. december 12.)

Az olimpia a legnagyobb építőipari vállalatok és a hirdetésekre legtöbbet költő cégek négyévenkénti seregszemléje sportolók részvételével. (Bálint Mátyás újságíró, Nemzeti Sport, 2015. március 14.)

Az olimpia persze nagy ügy, de csak azért, mert azzá tesszük. (Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó, Index.hu, 2016. augusztus 7.)

Az olimpiát ma a politika mellett még két dolog mérgezi: a pénz és a dopping. (Horváth Gábor újságíró, Népszabadság, 2016. augusztus 15.)

Részletekben már-már megrendeztünk egy teljes olimpiát. (Szöllősi György újságíró, Nemzeti Sport Online, 2023. augusztus 31.)

A három szónok derekasan össze is hordta az olimpiával kapcsolatos valamennyi frázist. (Szekeres István újságíró Sulyok Tamás köztársasági elnökről, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárról és Gyulai Zsoltról, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökéről, Újnépszabadság.com, 2024. július 14.)

komment
süti beállítások módosítása