Médianapló

Médianapló - Tíz mondat az ellenzéki nyilvánosságról

2023. december 07. 09:59 - Zöldi László

A sajtószabadság ma a tulajdonos szabadságát jelenti, ez Simicska nyilatkozataiból kiderül. S ha ez így van, akkor a Magyar Nemzet és a Hír Televízió a mi szempontunkból nem kezelhető másként, mint ellenzéki orgánumként. (Kövér László Fidesz-politikus, Magyar Hírlap, 2015. március 14.)

Van egy jó minőségű ellenzéki sajtó, amihez nem tartozik jó minőségű ellenzék. (Para-Kovács Imre publicista, hvg.hu, 2015. április 28.)

Az ellenzéki lapok erős ellenzéki pártok hiányában maguk is politikai szereplőkké váltak. (G. Fodor Gábor politológus, a Századvég Alapítvány stratégiai igazgatója, tv2, 2018. február 5.)

Igényes, jó tollú újságírókat a másik oldalon látok. (Dr. Varga István ügyvéd, a KESMA-kuratórium elnöke, Behir.hu, 2019. február 4.)

Miközben a hatalmat gyakorló politikusok fogyóeszköznek vélik a maguk oldalához tartozó frontharcos-újságírókat, jól megírt publicisztikákat olvasnak, jól elkészített műsorokat néznek, hallgatnak az ellenzéki újságíróktól. Van azonban annyi eszük, hogy médiafogyasztási szokásaikat nem kürtölik világgá. (Zöldi László újságíró, Facebook.com, 2019. február 6.)

Rogán Antal nemcsak a kormánypárti nyilvánosságot teremti meg, hanem az ellenzékit is. (Bódis András újságíró, Múosz.hu, 2021. november 10.)

A baloldali sajtó egyáltalán nem a magyar emberek érdekeit szolgálja. (Szánthó Miklós, a KESMA-kuratórium elnöke, Facebook.com, 2022. július 27.)

Az ellenzék annyira magával van elfoglalva, hogy képtelen felmérni: az erős sajtó az ő érdeke is. (Szabó Brigitta újságíró, Újnépszabadság.com, 2023. március 20.)

Nem látom, hogy a szuverenitásvédelmi törvény bármilyen veszélyt jelentene a sajtóra. (Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, hvg.hu, 2023. november 28.)

A jobboldali elit jelentős része is az ellenzéki lapokból tájékozódik. (Demeter Szilárd Fidesz-kultúrpolitikus, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Origo.hu, 2023. december 2.)

komment
süti beállítások módosítása