Médianapló

Médianapló - A Karmelitában Monopolyt játszanak (Lefülelt mondatok, 23.11.27.-12.03.)

2023. december 03. 13:44 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán Viktor és Gulyás Gergely cáfolt, Csák János elsimonozott, L. Simon László vívódott, Donáth Anna gyurcsányozott, Kunhalmi Ágnes ripityázott, Lendvai Ildikó pedig oldalazott.

 

 Számomra a baloldaliság a társadalmi különbségeken való felháborodást jelenti. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Jelen.media.hu, november 27.)

Gyurcsány igazat mondott arról, hogy hazudott. (Donáth Anna Momentum-politikus az őszödi beszédről, SzabadEurópa.hu, november 27.)

Ellenzéki fejadag Orbán táplálékláncában vagy szövetség a rendszerváltásra? (Csillag István közgazdász, volt SZDSZ-politikus, Népszava, november 27.)

Ha külön indulunk, ripityára vernek bennünket. (Kunhalmi Ágnes szocialista politikus, ATV, november 28.)

Akik a sorsomról döntöttek, vagy nem értették, vagy nem becsülték a vívódásaimat. (L. Simon László író, Fidesz-kultúrpolitikus, a Magyar Nemzeti Múzeum leváltott főigazgatója, Mandiner.hu, november 28.)

Nem látom, hogy a szuverenitásvédelmi törvény bármilyen veszélyt jelentene a sajtóra. (Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, hvg.hu, november 28.)

Töröltem a bejegyzésemet, és többé politikai jellegűt nem írok. (Asperján György író, Facebook.com, november 28.)

Noha politikai napilapot készítünk, az olvasót akarjuk kiszolgálni. (Németh Péter főszerkesztő, Népszava, november 29.)

Bármilyen választási rendszerben megverjük a Fideszt. (Kiss László DK-politikus, óbudai polgármester, ATV, november 30.)

A Mi Hazánk olyan párt jelenleg, amely ellen a Fidesz még nem vezényelt lejárató kampányt. (Fekő Ádám újságíró, Magyar Narancs, november 30.)

A válság a magyar társadalom éber kómája. (Puzsér Róbert publicista, Magyar Hang, december 1.)

Mint minden nagy személyiség esetében, vannak olyanok, akik nehezen viselik Lacit. (Csák János kulturális miniszter L. Simon Lászlóról, Index.hu, december 1.)

Ha nem vagyok képes a központi irányvonalat képviselni, akkor szerencsésebb, ha kilépek. (Nyirati Klára volt Momentum-politikus, bajai polgármester, Index.hu, december 1.)

Ő szerintem attól már távol van, hogy főszereplő legyen. (Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya Hosszú Katinka hatodik olimpiájáról, ATV, december 1.) 

Én sose erőszakolom meg a gazdasági élet szereplőit. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, december 1.)

A Karmelitában valójában Monopolyt játszanak. (Balassa Tamás újságíró, Népszava, december 2.)

A jobboldali elit jelentős része is az ellenzéki lapokból tájékozódik. (Demeter Szilárd Fidesz-kultúrpolitikus, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Origo.hu, december 2.)

Az utóbbi években cigarettaszünet volt a córeszban. (Vida Gábor erdélyi író, 24.hu, december 2.)

Donáth Anna gyurcsányozása, a DK elleni támadása válságba sodorta a Momentumot. (Jabronka Richárd újságíró, Ellenszél.hu, december 2.)

Ha nem kezd el azonnal komolyan dolgozni, nem ő úszik, hanem az olimpia. (Ballai Attila újságíró Milák Kristófról, Nemzeti Sport Online, december 2.)

A magyar fiatalság egyharmada külföldön képzeli el a jövőt. (Trencsényi László egyetemi tanár, a Magyar Pedagógiai Társaság elnöke, Klubrádió, december 3.)

komment
süti beállítások módosítása