Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a szuverenitásról

2023. november 24. 09:02 - Zöldi László

Magyarországnak, ha az Európai Unió tagjává szeretne válni, le kell mondania szuverenitása egy darabjáról. (Balsai István MDF-politikus, volt igazságügyi miniszter, Zalai Hírlap, 1999. április 27.)

Akik tartanak a globalizációtól és a maradék nemzeti szuverenitás elvesztésétől, azok számára az Európai Unió személyesíti meg ezt a veszélyt. Holott az alapító atyák éppen azért tartották fontosnak az európai közös piac létrehozását, hogy létezzen olyan védekezési képesség, amely jóval hatásosabb a nemzetállamnál. (Bod Péter Ákos volt gazdasági miniszter, Magyar Nemzet, 2000. január 8.)

Orbán Viktor Brüsszelben méltatja a gazdasági kormányzás új eszméjét, azaz kész feladni a szuverenitás újabb szeletét, odahaza pedig a függetlenség visszaszerzéséről álmodik. (Blahó Miklós újságíró, Népszabadság, 2011. április 6.)

A moszkvai paktum brutális támadás a magyar szuverenitás, energiafüggetlenség ellen. (Jávor Benedek LMP-politikus, Hír24.hu, 2014. január 17.)

Brüsszel lopakodva nyeli el nemzeti szuverenitásunk újabb és újabb szeleteit. (Orbán Viktor miniszterelnök, Echo TV, 2016. március 15.)

Egyedül a csirkehús terén szereztük vissza a szuverenitásunkat. (Lázár János Fidesz-politikus, Portfólió.hu, 2021. november 16.)

A bennünket körülvevő világ magyarországi emberei jobban járnak, ha elveszítjük részlegesen vagy teljesen a szuverenitásunkat. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, 2023. november 13.)  

Három év börtön járhat, ha valaki külföldről fogad el pénzt a kampányához. A tét Magyarország szuverenitása, ami nem vicc. (Kocsis Máté, az országgyűlési Fidesz-frakció vezetője, Facebook.com, 2023. november 18.)

Nem hagyjuk, hogy Magyarországot „elintézzék”, szuverenitásunkat és függetlenségünket mindenáron meg kell védenünk! (Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, Facebook.com, 2023. november 22.)

Neki akkor fontos a szuverenitás, amikor ő szuverén. (Lattmann Tamás nemzetközi jogász Orbán Viktorról, HírKlikk.hu, 2023. november 23.)

komment
süti beállítások módosítása