Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a magyar Nobel-díjasokról

2023. október 17. 10:33 - Zöldi László

Nem lehet kicsi az a nemzet, amely ilyen embereket ad a világnak. (Pilhál Tamás újságíró, Magyar Nemzet Online, 2023. október 3.)

Miközben már jól kitaláltuk, miként kell magyar Nobel-díjasokat adni a világnak, nem igazán akarjuk megérteni, hogyan adhatnánk néhányat Magyarországnak is. (Hargitai Miklós újságíró, Népszava, 2023. október 3.)

Karikó Katalin Nobel-díjához, posztolhatnak vezető politikusaink akárhány vele készült közös fotót, mi, magyarok nem sokat tettünk hozzá. (Föld S  Péter újságíró, HírKlikk.hu, 2023. október 3.) 

Igenis létezik az a magyar spiritusz. (Sitkei Levente újságíró, Magyar Nemzet Online, 2023. október 4.)

/”Muszáj külföldre menni ahhoz, hogy az ember ilyen óriási eredményeket érjen el?”/ Muszáj. (Dombi Péter lézerfizikus, HVG, 2023. október 5.)

Mindketten külföldön végzett munkával érték el. Úgy látszik, a Nobel-díjhoz nem elég simán magyarnak lenni. (Bognár László gerillamarkeringes Karikó Katalinról és Krausz Ferencről , Facebook.com, 2023. október 5.)

A két Nobel-díj hasznosabb célokra is alkalmas, mint csupán megtámasztani velük a magyar zsenialitás hamis képzetét. (Bruck András publicista, Facebook.com, 2023. október 7.)

Nekünk az volt akkoriban a munkánk, hogy Nobel-díjhoz segítsük a magyar kutatókat. (György László Fidesz-politikus, volt innovációs államtitkár, Facebook.com, 2023. október 8.) 

A magyarkodó nemzeti büszkeség, a „magyarok a világ tetején” nagyon is kétségbe vonható. (Berend T. Iván történész, Újnépszabadság, 2023. október 10.)

A sikerhez vezető utat külföldön járják be, s aztán a hatalmasok itthon kezdenek velük büszkélkedni. (Nagy Bandó András humorista, Újnépszabadság.com, 2023. október 15.)

komment
süti beállítások módosítása