Médianapló

Médianapló - Détári Szoboszlairól: "Nem dőlt el, hogy milyen futballista válik belőle" (Lefülelt mondatok, 23.10.08.-14.)

2023. október 15. 19:52 - Zöldi László

 A legutóbbi napokban Orbán Viktor szalagot vágott, Kövér László kinézett, Gyurcsány Ferenc sólyomozott, Nagy Bandó András és Verebes István lölözött, Karikó Katalin pedig dolgozott.

 

Épített, de volt, hogy hagyta, hadd málljon. (Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Sólyom Lászlóról, Facebook.com, október 8.)

Nem vonzotta egyik szekértábor akolmelege sem. (Szerető Szabolcs újságíró Sólyom Lászlóról, Magyar Hang, október 9.)

Orbán rendszere olyan stabil, hogy túlélheti Orbán kormányait is. (Török Gábor politológus, 444.hu, október 9.)

Magyarországon érik a vihar. (Batka Zoltán újságíró, Facebook.com, október 9.)

A végén még azt is megéljük, hogy az önök által oly kedvelt Megafon vezetőjét, Rákay Philipet Rákay Filippinónak fogják hívni. (Lukács László György Jobbik-politikus, Telex.hu, október 10.)

Sólyom László intellektuális és morális ereje, tartása a véleménybuborékokon kívül is igazodási pontot jelentett. (Schiffer András volt LMP-politikus, 24.hu, október 10.)

Jó pártkatona módjára beleszürkült az elnöki szerepkörbe. (Simon Zoltán újságíró Áder Jánosról, Népszava, október 10.)

Miközben rendbe raktuk a szénánkat, kinéztünk az ablakon, és romokat láttunk. (Kövér László Fidesz-politikus Európáról Szombathelyen, Vaol.hu, október 10.)

Az amerikai Nobel-díjasok több mint egyharmada bevándorló volt. (Berend T. Iván Los Angelesben élő történész, Újnépszabadság.com, október 10.)

Közéleti tevékenysége alapvetően a zöld mozgalmakhoz kötődik. (Tölgyessy Péter alkotmányjogász Sólyom Lászlóról, Partizán, október 11.)

A Lölö-jelenség helytelen kifejezés. Sokkal inkább beszélhetnénk Orbán-jelenségről, amit Lölö fedőnév alatt ismert meg a közélet. (Nagy Bandó András humorista, Újnépszabadság.com, október 11.)

Mindenki a pénzénél van, kivéve az adófizetőt. (Várhegyi Éva közgazdász, Jelen.media.hu, október 11.)

Akik segítették a munkámat, azok mind férfiak voltak, aki pedig lefokozott, az nő. (Karikó Katalin Nobel-díjas biológus, Népszava, október 12.)

Az ünneplés utcabállal zárult. (Garai Szakács László újságíró Karikó Katalin szegedi fogadtatásáról, Szeged.hu, október 12.)

Szoboszlai még az út elején jár, nem dőlt el, hogy milyen futballista válik belőle. (Détári Lajos volt válogatott labdarúgó, Szoljon.hu, október 12.)

A csocsózás úgy hasonlít a labdarúgáshoz, mint lölözés a jogállamhoz. (Verebes István rendező, Magyar Hang, október 13.)

A baloldal tulajdonképpen csak egyetlen helyen létezett: a Fidesz kommunikációjában. (Fekő Ádám újságíró, Magyar Narancs, október 13.)

A saját út a jó út. (Orbán Viktor miniszterelnök a 83-as út átadásán, Kisalföld, október 14.)

Mindenkire haragudott, aki ötvenhatot megúszta. (Körössi P. József könyvkiadó Eörsi Istvánról, Klubrádió, október 14.)

Két novella között gazdálkodott. (Köves József író Végh Antalról, Facebook.com, október 14.) 

Felnőttkorban az unatkozást depressziónak vagy munkakerülésnek hívják. (Papp Sándor Zsigmond publicista, Népszava, október 14.)

komment
süti beállítások módosítása