Médianapló

Médianapló - Bödőcs: "A Rádiókabaréban félnek a vicctől" (Lefülelt mondatok, 23.09.25.-10.01.)

2023. október 01. 12:25 - Zöldi László

 A legutóbbi napokban Orbán Viktor lefaragott, Kocsis Máté gyurcsányozott, Gyurcsány Ferenc túlmutatott, Gelencsér Ferenc elszúrt, Toroczkai László pedig cigányozott.

 

Ilyen helyzetből többet lehetne kihozni. (Vasali Zoltán politológus az ellenzéki pártokról, ATV, szeptember 25.)

Ebben a helyzetben a Demokratikus Koalíció felelőssége túlmutat önmagán. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, ATV, szeptember 26.)

Hú, ezt nagyon elb.sztam. (Gelencsér Ferenc Momentum-politikus a parlamenti felszólásáról, 444.hu, szeptember 26.)

OV-fülbevalóval egyenesen köztársasági elnökségig lehetett jutni. (Hegyi Iván újságíró, Népszava, szeptember 26.)

Változás a Rádiókabaréban, hogy félnek a vicctől. (Bödőcs Tibor humorista, Válaszonline.hu, szeptember 27.)

Köszönöm a felkérdezést. (Palotás János civil aktivista, Klubrádió, szeptember 27.)

A kirekesztés gusztustalan szimbóluma a fóliázás. (Benedek Ágota író, 444.hu, szeptember 27.)

A közmédiában ma az lehet sajtómunkás, akinek a fejében egy kis láthatatlan cenzor ül. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, szeptember 28.)

Kinek hiszel? A szemednek vagy Orbán Viktornak? (Herskovits Eszter műsorvezető, Klubrádió, szeptember 28.)

Az infláció 40 százaléka már helyi sajátosság, ez nagyrészt a kormány sara. (Pogátsa Zoltán közgazdász, Index.hu, szeptember 28.)

Az inflációt lefaragtuk. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, szeptember 29.)

A jelenkor Politikai Bizottsága egy kollégiumi szoba. (Puzsér Róbert publicista, Magyar Hang, szeptember 29.)

Ha ez a kifejezés erősíti a gyűlöletet a cigányság és a magyarság között, ezt nem én vagy a Mi Hazánk Mozgalom gerjeszti, hanem jelen van. (Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a „cigánybűnözésről”, Délmagyarország, szeptember 29.)

Petőfi is derékban vastagabb lett volna, ha tovább él. (Vinkó József gasztrotörténész, InfoRádió, szeptember 29.)

Indonéziában az olvasóktól féltik a könyveket, nálunk a könyvektől féltik az olvasókat. (Boldizsár Ildikó író a fóliázásról, Népszava, szeptember 29.)

A Fidesz nem tűrte, hogy a körmére néznek, ezért likvidálta a „rendszeresen szemtelenkedő” lapot. (Sas István újságíró a Kurír 1998. szeptember 30-i megszűntetéséről, HírKlikk.hu, szeptember 30.)

Ő lett a tövis, amit a vén Európa kecses ujjainak egyik körme alá beszúrtak. (Perintfalvi Rita katolikus hitoktató Orbán Viktorról, Újnépszabadság.com, szeptember 30.)

A kormányfő által legyalult, szétvert, két vállra fektetett infláció, köszöni szépen, jól van. (Marnitz István gazdasági újságíró, Népszava, szeptember 30.)

Ez az etnikai politizálás vége lesz. (Mózes Szabolcs felvidéki politikus a szlovákiai magyar pártok választási vereségéről, YouTube.com, szeptember 30.)

Tisztázni kellene, hogy hazahozná vagy hazavinné az uniós pénzeket. (Kocsis Máté Fidesz-politikus Gyurcsány Ferencről, Magyar Nemzet Online, szeptember 30.)

Egy átlagos magyar állampolgár tavaly az uniós átlag 72 százalékát költötte fogyasztásra, 16 százalékkal kevesebbet, mint egy átlagos román állampolgár. (Székely Ervin erdélyi politikus, ÚjHét.com, október 1.)

komment
süti beállítások módosítása