Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a libsiről

2023. szeptember 22. 15:11 - Zöldi László

A libsi szerint nyomorog az ország, majd előveszi a 200 ezer forintos okostelefonját, és azzal világítva tiltakozik a nyomor ellen. (Apáti Bence publicista, Magyar Idők, 2018. április 19.)

A kis libsi p.csák azon hisztiznek a kommentekben, hogy majd ők akkor szülnek, ha magasabb lesz a fizetés, és eléri az „európai szintet”. (Pozsonyi Ádám publicista, Magyar Demokrata, 2018. június 13.)

A politikai mumusokat gyártó üzem sikerterméke volt a komcsi libsi, ijesztőbb változatban a komcsilibsi. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Népszava, 2018. szeptember 8.)

És a humor? Nehogy már az is libsi monopólium legyen. (Orbán János Dénes publicista, Magyar Idők, 2018. november 22.)

Az egészséges ösztönnel megáldott ember megérzi a libsit. (Pozsonyi Ádám publicista, Magyar Demokrata, 2018. december 15.)

Becsületes sajtómunkás azért sem használja a „libernyák, libsi” vagy a „fidesznyik, FideSS” kifejezést, mert mélyen sértőek. (Szele Tamás újságíró, Újnépszabadság.com, 2020. december 27.)

Alig bírja szegény kinyögni a szitkait, mert én, a zsidólibsi hazaáruló kábé tizenötször jobban beszélem édes anyanyelvünket. (Tóta W. Árpád publicista, Újnépszabadság, 2021. augusztus 4.)

A libsik próbálnak ismét gyűlöletet kelteni szokásos komcsi módszerrel. (Horváth K. József újságíró, Magyar Hírlap Online, 2023. február 1.)

A fideszes sajtó azt hazudja, hogy a „libsi” a „liberális” gúnyneve. Amikor én gyerek voltam, a múlt század harmincas-negyvenes éveiben a zsidókat „libsinek” vagy „biboldónak” gúnyolták. (Libik André dokumentumfilmes, Facebook.com, 2023. szeptember 15.)

Rajtuk kívül mindenki libsi. (Batka Zoltán újságíró a Fidesz-politikusokról, Népszava, 2023. szeptember 21.)

komment
süti beállítások módosítása