Médianapló

Médianapló - Tíz mondat Horthy Miklósról

2023. szeptember 05. 10:05 - Zöldi László

 A Fidesznek nincs véleménye Horthy Miklós újratemetéséről. (Orbán Viktor Fidesz-politikus, Népszabadság, 1993. szeptember 6.)

Horthy Miklós a XX. század legnagyobb magyar államfője volt. (Faludi Sándor Fidesz-politikus, Új Néplap, 2003. szeptember 8.)

Nem szívügyem, hogy hazánkban Horthy-szobor álljon, de ettől még el tudom képzelni, hogy másoknak az. (L. Simon László kultúráért felelős államtitkár, Heti Válasz, 2012. június 21.)

Soha életemben nem értettem egyet azzal, hogy Horthy Miklósnak szobra legyen. Se neki, se Kádárnak nem jár. (Rogán Antal Fidesz-politikus, ATV, 2013. november 3.)

A kormány nem támogatja olyan politikus szoborállítását, aki kollaborált Magyarország elnyomóival, akármilyen egyéb érdemei is vannak. (Orbán Viktor miniszterelnök, nfft.hu, 2015. december 15.)

Hogy mégsem temetett bennünket maga alá a történelem, azt néhány kivételes államférfinek köszönhetjük. Horthy Miklós kormányzónak, Bethlen István miniszterelnöknek és Klebelsberg Kunó miniszternek. Kormányzó nélkül nincs miniszterelnök, miniszterelnök nélkül nincs miniszter, és ezt a tényt nem vonhatja kétségbe Magyarország második világháborús, gyászos szerepvállalása sem. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, 2017. június 21.)

Én nagy magyar hazafinak tartom Horthy Miklóst. (Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter, ATV, 2017. június 22.)

Hős katona volt, igaz magyar hazafi. (Lázár János volt miniszter, Facebook.com, 2019. november 16.)

Nélküle lehet, hogy nem is lenne Magyarország. (Fazekas Sándor volt vidékfejlesztési miniszter, PestiSrácok, 2023. szeptember 4.)

Horthy Miklós, a XX. századi államalapító. (Fazekas Sándor volt vidékfejlesztési miniszter, Telex.hu, 2023. szeptember 4.)

 

komment
süti beállítások módosítása